Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Που θα έχει καλοκαίρι τις πρώτες ημέρες «ελευθερίας»

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Που θα έχει καλοκαίρι τις πρώτες ημέρες «ελευθερίας»

Καλός θα είναι ο καιρός στους κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η Αθήνα και τα κοντινά της νησιά και προορισμοί θα έχουν καλό καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο, με ελαφρές μόνο, κατά τόπους συννεφιές και θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου. 

Σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας βέβαια, από το Σάββατο θα υπάρξει μεταβολή, καθώς σύμφωνα με τον κο Αρνιακό, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα μας έρθει από τη δυτική Mεσόγειο και θα προκαλέσει σημαντικές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε: Δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά – Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φωκίδα-  και Θράκη. Το βράδυ του Σαββάτου μεταβολή στον καιρό θα έχουν και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί, έντασης 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ θα γυρίσουν στη Δυτική Ελλάδα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Click4more: Με το ένα πόδι εκτός οι Αθηναίοι – Αίγινα, Αγκίστρι, Ναύπλιο περιμένουν κόσμο από την Παρασκευή

Στις προαναφερθείσες περιοχές που θα σημειωθούν τα φαινόμενα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση- στη Βόρεια Ελλάδα η μέγιστη θα είναι 25 βαθμοί Κελσίου και στα κεντρικά 29.

Αντιθέτως, στα νησιά, τα οποία δεν θα επηρεαστούν από αυτή τη σύντομη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 31 βαθμούς κελσίου, ειδικά μάλιστα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, την Κυριακή, o καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο  στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία  θα εμφανίσει μια μικρή πτώση. Στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι στους 23 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά στους 25  και στα νησιά στους 27. Από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά, ο καιρός βελτιώνεται κι η θερμοκρασία θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει καθώς θα επιστρέψουν οι νοτιάδες. 

ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις