Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα στο νοσοκομείο του Ρίου! Η οφθαλμολογική κλινική γίνεται… απομόνωση

Ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα στο νοσοκομείο του Ρίου! Η οφθαλμολογική κλινική γίνεται… απομόνωση

Ο κορονοϊός φέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύονται τα δυο τελευταία κρούσματα, όσο και στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σε καραντίνα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μετά και το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο, με 24 κρεβάτια, αλλάζει λειτουργία και ουσιαστικά μετατρέπεται σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης για πιθανά νέα κρούσματα.

Click4more Πως «ξέφυγε» το 9ο κρούσμα κορονοϊού και φτάσαμε στην 48ωρη «καραντίνα» σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Η αλλαγή στην οφθαλμολογική κλινική γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Η κλινική διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Εφημερίες τέλος στην Αμαλιάδα

Αλλαγές δεν υπάρχουν μόνο στο νοσοκομείο του Ρίου αλλά και σε εκείνο της Αμαλιάδας, το πρώτο από τα οποία πέρασε ο 67χρονος ασθενής με κορονοϊό.

Click4more Κορονοϊός: “Οδηγία του ΕΟΔΥ να μην σταλεί το δείγμα του 66χρονου”, λέει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας ανακοίνωσε ότι σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Έτσι, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κοροναϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις