Site icon NewsIT
15:03 Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πελεγρίνης απειλεί με μήνυση την Άννα Διαμαντοπούλου

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στον πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας και την υπουργό Παιδείας, με φόντο την κατάληψη της Νομικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Πελεγρίνης απειλεί με μήνυση την Άννα Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας, κατηγόρησε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, τον Θεοδόση Πελεγρίνη πως συμφώνησε να «δώσει» τη Νομική στους καταληψίες από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα.

Και αυτό ήταν που πυροδότησε το νέο επεισόδιο της κόντρα τους, που ξεκίνησε εξαιτίας του νόμου για τα ΑΕΙ και συνεχίζεται λόγω των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σε ανακοίνωση- απάντησή του, ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει ότι την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο πρύτανης, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρυτανικού συμβουλίου, τονίζει:

« 1) Τα αναφερθέντα από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία ‘Αννα Διαμαντοπούλου, ότι ο Πρύτανης “έδωσε τη Νομική να μπουν μέσα από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα” και ότι γνωρίζει πως “έγινε συμφωνία να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα” είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, διεδόθησαν με πλήρη γνώση της αναλήθειάς των από την υπουργό που κρύπτεται πίσω από την υπουργική της ασυλία, η οποία της εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Ο πρύτανης, την προκαλεί να αποδείξει την “αλήθεια” των ψευδών ισχυρισμών της άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

2) Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Σύγκλητο η οποία ως θεσμικό όργανο θα αποφασίσει τι θα πράξει για να διαφυλάξει το κύρος του Πανεπιστημίου.

β) Θα προτείνει την υποβολή μήνυσης για τα όσα συνέβησαν στη Νομική Σχολή.

γ) Ήδη ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ερευνούν τα συμβάντα και θα κατατεθούν έγγραφα- πορίσματα.

3) Θα ζητήσει από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να συγκληθεί εκτάκτως και να τοποθετηθεί επί της έλλειψης παροχής προστασίας του Πανεπιστημίου και της απρόκλητης επίθεσης που δέχεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στο πρόσωπο του Πρύτανη.

4) Ζητεί από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να διαφυλάξουν το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοσίου Πανεπιστημίου από την άσκηση μικροπολιτικής ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελεσίγραφο Διαμαντοπούλου για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ: “Ο νόμος θα εφαρμοστεί!”

Θεσσαλονίκη: Εισβολή φοιτητών και διακοπή συνεδρίασης στο ΑΠΘ!

Τα ΕΛ.ΤΑ. «φταίνε» για την κατάληψη της Νομικής

Συνεχίζονται οι … συγκρούσεις στη Νομική

Πλιάτσικο και εικόνες καταστροφής στη Νομική

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την Νομική Αθηνών

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version