Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν τη συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου στον ανάπηρο με αμαξίδιο – «Θα έχει κυρώσεις»

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν τη συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου στον ανάπηρο με αμαξίδιο – «Θα έχει κυρώσεις»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ έβγαλαν ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με οδηγό λεωφορείου, που χλεύασε ανάπηρο επειδή βγήκε μόνος του έξω και θέλησε να πάρει το λεωφορείο.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για «απρεπή και καταδικαστέα» συμπεριφορά του οδηγού, στον επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο και τονίζεται ότι δόθηκε εντολή «για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού».

«Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε το άτομο με αναπηρία στο Tik Tok, το λεωφορείο δεν κατέβασε την ειδική ράμπα για τα ΑμΕΑ. 

Στη συνέχεια ακούγεται ο οδηγός να λέει στον άνθρωπο με το καροτσάκι: «Δεν έχεις βοηθό ρε;». Όταν του απαντάει αμήχανα «όχι, βγαίνω μόνος μου», ο οδηγός ακούγεται να απαντάει «τότε γιατί βγαίνεις; Να μην βγαίνεις».

Αφού τελικά ο οδηγός του λεωφορείου τον βοήθησε να ανέβει στο λεωφορείο, συνέχισε τα προσβλητικά του λόγια, λέγοντας «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις