Ελλάδα

Οδηγίες προς τις εταιρίες ταχυμεταφορών – Τι να προσέξουν στην παραλαβή δεμάτων

Ο συναγερμός στις μεταφορές δεμάτων παραμένει στο «κόκκινο» και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απηύθυνε συστάσεις προς τις εταιρίες ταχυμεταφορών όσον αφορά στην παραλαβή δεμάτων.

Σε επιστολή της, η ΕΕΤΤ καλεί τις εταιρείες ταχυμεταφορών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και τους επισημαίνει ότι βάσει του ισχύοντος Κανονισμού Γενικών Αδειών Παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, η ταχυδρομική επιχείρηση έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παραλαβή αντικειμένου για το οποίο έχει ζητήσει έλεγχο του περιεχομένου του, εφόσον ο αποστολέας έχει αρνηθεί τον έλεγχο.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία περιγράφονται τα εξωτερικά γνωρίσματα ταχυδρομικών βομβών, καθώς και άλλες ενδείξεις ύποπτου ταχυδρομείου.

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου 2010, η ΕΕΤΤ είχε καλέσει σε σύσκεψη στην έδρα της τις διεθνείς ταχυμεταφορικές εταιρείες για διάφορα κλαδικά θέματα (αεροπορικές διακινήσεις, τελωνειακές διατυπώσεις κλπ) όπου έθεσε και θέματα ασφάλειας των δεμάτων, αναμένει δε τις απόψεις τους, ώστε να προβεί στις ενδεδειγμένες κανονιστικές ή νομοθετικές ενέργειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 6