Ελλάδα

Οδός Ευριπίδου: Ένας από τους πιο γευστικούς δρόμους της Αθήνας

Οδός Ευριπίδου. Είναι ο δόμος που συμπυκνώνει μια πλευρά της Αθήνας. Αστραφτερή αλλά και υποβαθμισμένη. Γοητευτική, αποπλανητική και μοιραία αλλά και άγρια, σκοτεινή και «δύσκολη».

Η Ευριπίδου είναι όπως λέει και η λαϊκή έκφραση «το στομάχι της Αθήνας». Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ο πιο εμπορικός με την αληθινή και κλασική έννοια του όρου.

Ένας δρόμος που θυμίζει παζάρι ανατολής, πέρασε από πολλές περιπέτειες αλλά ακόμα στέκεται όρθιος, προσφέροντας μερικά από τα πιο κλασικά στέκια για αγορές σε όλους τους Αθηναίους.

Η γειτνίαση με τη Βαρβάκειο Αγορά ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτόν τον χαρακτήρα της «γευστικής» βόλτας – άλλωστε στον αριθμό 24 της Ευριπίδου βρίσκεται και μια από τις εισόδους για τη Βαρβάκειο.

Η αρχή της Ευριπίδου βρίσκεται στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, εκεί όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός. Το τέλος της βρίσκεται στην πλατεία Κουμουνδούρου, και πάλι υπάρχει ένας ναός, αυτός των Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε περισσότερα στπ exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 34χρονη για κλοπές από καταστήματα, προτιμούσε ακριβά τάμπλετ, ρούχα και παπούτσια – Βίντεο με τη δράση της
Δεν δίσταζε μάλιστα να χτυπήσει δύο φορές το ίδιο κατάστημα, ενώ προκειμένου για να έχει μεγαλύτερη λεία πραγματοποιούσε πολλές κλοπές μέσα στην ίδια ημέρα
Η 34χρονη τη στιγμή που κλέβει τάμπλετ
Δημήτρης Σταμάτης: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του πρώην υπουργού – Παρών και ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία
Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του παρόντες στην κηδεία ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Καραγκούνης και άλλοι
Κηδεία Δημήτρη Σταμάτη