Ελλάδα

Οδός Ευριπίδου: Ένας από τους πιο γευστικούς δρόμους της Αθήνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οδός Ευριπίδου. Είναι ο δόμος που συμπυκνώνει μια πλευρά της Αθήνας. Αστραφτερή αλλά και υποβαθμισμένη. Γοητευτική, αποπλανητική και μοιραία αλλά και άγρια, σκοτεινή και «δύσκολη».

Η Ευριπίδου είναι όπως λέει και η λαϊκή έκφραση «το στομάχι της Αθήνας». Πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ο πιο εμπορικός με την αληθινή και κλασική έννοια του όρου.

Ένας δρόμος που θυμίζει παζάρι ανατολής, πέρασε από πολλές περιπέτειες αλλά ακόμα στέκεται όρθιος, προσφέροντας μερικά από τα πιο κλασικά στέκια για αγορές σε όλους τους Αθηναίους.

Η γειτνίαση με τη Βαρβάκειο Αγορά ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτόν τον χαρακτήρα της «γευστικής» βόλτας – άλλωστε στον αριθμό 24 της Ευριπίδου βρίσκεται και μια από τις εισόδους για τη Βαρβάκειο.

Η αρχή της Ευριπίδου βρίσκεται στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, εκεί όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός. Το τέλος της βρίσκεται στην πλατεία Κουμουνδούρου, και πάλι υπάρχει ένας ναός, αυτός των Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε περισσότερα στπ exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η πρεσβεία μας ενημέρωσε 12 ώρες μετά την έκρηξη, προσπαθώ να παραμείνω δυνατός» λέει ο ξάδερφος δύο θυμάτων στην Πλάκα
Ο ξάδερφος της Φλορίντα και του Φλόριν Χότζα τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων είναι σε σοκ - Στο newsit.gr μίλησε και η ηλικιωμένη γειτόνισσα που απεγκλωβίστηκε από το διπλανό κτίριο
Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα
Γιώργος Μαζωνάκης: Μόνο 145 ευρώ βρέθηκαν πάνω του μετά την πλασμαφαίρεση – «Δεν είναι δυνατόν να έχουν πληρωθεί αδρά για πράξεις που τον οδήγησαν στο θάνατο»
«Να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στην οικογένεια για ουσιαστικούς και σημειολογικούς λόγους» λέει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
Γιώργος Μαζωνάκης
Αλλάζει τακτική ο υπνοθεραπευτής για την υπόθεση Μαζωνάκη: «Έπεσα από τα σύννεφα, δεν φαντάζεσαι ότι το ιατρείο δεν είναι νόμιμο»
Ο Νάσος Κομιανός εξηγεί τι εννοούσε στα μηνύματα που αντάλλαξε με την γιατρό - «Έχουν πελάτες μεγάλους επιχειρηματίες και φαν σε όλη την Ελλάδα, πολλοί πίνουν νερό στο όνομα των γιατρών λέει
Μαζωνακής και υπνοτιστής
8
Ιωάννα Παλιοσπύρου για τυχόν αποφυλάκιση της γυναίκας που της έριξε βιτριόλι: Μου προκαλεί σοκ, είναι εγκληματίας
«Ξέρω ότι είναι κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή, όμως όσο μακριά θεωρώ ότι είναι αυτή τη στιγμή, το έχω λίγο πιο χαλαρά στο μυαλό μου», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ιωάννα Παλιοσπύρου
5