Ελλάδα

Οι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα, αλλά στην…Τουρκία

Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από...

ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.

Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το δείπνο τρεις μέρες πριν την δολοφονία του καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, τα χρέη των 50.000 ευρώ και οι απειλές του 35χρονου δράστη
Ο δολοφόνος στην διαδρομή Ναύπλιο - Αθήνα ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και είχε κουκουλωθεί με μια μπλε πετσέτα, ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες
Η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 3
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων
«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη 5