Site icon NewsIT
23:07 | 24.05.12

Οι λαοί της Ευρώπης θέλουν το ευρώ – “Μπροστάρηδες” οι Έλληνες

Newsit Newsroom

 Ψηφοφόροι από τη Γερμανία ως την Ελλάδα θα επέλεγαν να παραμείνουν στο ευρώ αν οι χώρες τους πραγματοποιούσαν δημοψήφισμα αύριο για το θέμα αυτό, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση.

Έξι στους δέκα ψηφοφόρους από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία που εξέφρασαν τη γνώμη τους δήλωσαν ότι θα επέλεγαν την παραμονή των χωρών τους στο ευρώ, αναφέρει σημερινή δημοσκόπηση του Ipsos. Παράλληλα ίδιο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Η υποστήριξη για το ευρώ εμφανίζεται πιο έντονη στην Ελλάδα με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο κοινό νόμισμα, ενώ στη Γερμανία και την Ιταλία το 57% των ερωτηθέντων υποστήριξε το ευρώ.

«Ανεξάρτητα από την αναστάτωση και τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτές τις χώρες, φαίνεται ότι προς το παρόν οι λαοί επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», δήλωσε ο Τζον Ράιτ, ανώτερο στέλεχος του Ipsos.

«Πιστεύω ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το ίδιο το ευρώ. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», πρόσθεσε.

Η υποστήριξη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν μεγαλύτερη στη Γερμανία με επτά στους δέκα να τάσσονται υπέρ.

Τέλος, περίπου το 10% των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες δεν εξέφρασε άποψη σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version