Όμιλος ΟΤΕ: Οδηγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό κοινωνίας και επιχειρήσεων

Η συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της κοινωνίας αναδείχθηκε στα φετινά Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Αwards. Συνολικά εννέα βραβεία και η κορυφαία διάκριση ICT Company of the Year, για δεύτερη χρονιά στον Όμιλο ΟΤΕ, στα Impact Business IT Excellence Awards 2020! 

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος απέσπασε συνολικά εννιά διακρίσεις, τόσο για δικές του πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, όσο και για σημαντικά έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής που υλοποίησε. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος τιμήθηκε και με την κορυφαία διάκριση ICT COMPANY OF THE YEAR, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προϋπόθεση για να μην χάσουν οι επιχειρήσεις το τρένο της ψηφιακής εποχής. Όσοι θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του digital περιβάλλοντος. Στον Όμιλο ΟΤΕ, στηρίζουμε την ψηφιακή μετάβαση, δημιουργώντας τις δικτυακές υποδομές που απαιτεί η Κοινωνία των Gigabit και προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για κάθε ανάγκη. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Όμιλου ΟΤΕ, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό που θέλει να ενισχύσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του και να μπει δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε με αφορμή τις βραβεύσεις, ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

Η πρωτοβουλία #GrowYourBusiness της COSMOTE, ξεχώρισε αποσπώντας δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Εκπαίδευση και Τεχνική Υποστήριξη» και «Digital Transformation Enabler». Το  #GrowYourBusiness είναι μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων και ημερίδων σε όλη την Ελλάδα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των οποίων πάνω από 4.000 επιχειρηματίες εκπαιδεύτηκαν στις τάσεις της νέας ψηφιακής εποχής και πήραν έμπνευση και ιδέες προκειμένου να αναπτυχθούν.

Χρυσό βραβείο απέσπασαν επίσης, στην κατηγορία «Νέου Καινοτόμου Προϊόντος», η διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης Virtual Reality, που δημιούργησε η COSMOTE για την Ομάδα πωλήσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπου μέσα από ένα mobile, desktop και VR application οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε σενάρια ενεργοποίησης νέων καταστημάτων, αλλά και η εφαρμογή COSMOTE hoteliga για τη διαχείριση ξενοδοχείων και των κρατήσεών τους μέσω cloud, στην κατηγορία «Εξειδικευμένων Εφαρμογών». Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Όμιλο ΟΤΕ και την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, στην κατηγορία «Έργα Πληροφορικής Μεγάλης Εμβέλειας», για το έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού», που αφορά στην ψηφιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού πλούτου των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Στην κατηγορία «Network & Communications», το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην COSMOTE σε συνεργασία με τη Space για τον ανασχεδιασμό του δικτύου δεδομένων και φωνής των καταστημάτων και των κτιρίων της Εθνικής Τράπεζας, ενώ το αργυρό στον Όμιλο ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών συστημάτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Τέλος, χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ και την Datasite στην κατηγορία «προμηθευτής υπηρεσιών SaaS» για την υλοποίηση εφαρμογής διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων κατά τη διενέργεια αγοραπωλησιών.

Τα βραβεία BITE, που αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές Πληροφορικής και Επικοινωνιών των ελληνικών επιχειρήσεων, διοργανώνονται για ένατη χρονιά από το περιοδικό Netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του ΣΕΠΕ. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου και καθηγητές Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Γόπα Project στην Αθήνα: Νέα σταχτοδοχεία στο δρόμο, στόχος η ανακύκλωση

Γόπα Project στην Αθήνα: Νέα σταχτοδοχεία στο δρόμο, στόχος η ανακύκλωση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τους αρμόδιους της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «Γόπα project», για τη συλλογή και ανακύκλωση των αποτσίγαρων στις πόλεις -με ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Όλα δείχνουν καθολικό lockdown – Αναπόφευκτο στη Θεσσαλονίκη, τι εξετάζεται για Αττική

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν καθολικό lockdown – Αναπόφευκτο στη Θεσσαλονίκη, τι εξετάζεται για Αττική

Το “μαύρο” ρεκόρ με τα 1.547 κρούσματα φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Οι σκέψεις για γενικό lockdown και η δύσκολη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Για μίνι lockdown 10-15 ημερών κάνει λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Γώγος μετά τα 1.547 κρούσματα: Δυσκολεύουν τα πράγματα – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι (video)

Γώγος μετά τα 1.547 κρούσματα: Δυσκολεύουν τα πράγματα – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι (video)

Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση μετά το νέο σοκαριστικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα μας την ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: “Τα 8 μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία” – Οι προτάσεις της Αθηνάς Λινού

Κορονοϊός: “Τα 8 μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία” – Οι προτάσεις της Αθηνάς Λινού

Άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός ζητά η κ. Λινού. Τα μέτρα που ελήφθησαν πριν λίγες ημέρες έπρεπε να είχαν επιβληθεί πριν ένα μήνα τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας. Ραγδαίες εξελίξεις μετά το θλιβερό σημερινό ρεκόρ με 1.547 κρούσματα.
Τσακρής στο Live News: Τώρα αρχίζει το πραγματικό κύμα του κορονοϊού – Εφιαλτική εκτίμηση για 14000 νεκρούς! (video)

Τσακρής στο Live News: Τώρα αρχίζει το πραγματικό κύμα του κορονοϊού – Εφιαλτική εκτίμηση για 14000 νεκρούς! (video)

Το νέο αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας στην Ελλάδα, με τα 1.547 νέα κρούσματα, είναι πια γεγονός. Μία δραματική προειδοποίηση και μία εφιαλτική εκτίμηση κάνει ο ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: “Φλέγονται” Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Πως κατανέμονται τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός: “Φλέγονται” Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Πως κατανέμονται τα νέα κρούσματα

Τριψήφια νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού "στοιχειώνουν" Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Δύσκολη η κατάσταση και σε Λάρισα, Ροδόπη και Ιωάννινα. Δείτε την κατανομή των 1547 κρουσμάτων. 10 νεκροί σε ένα 24ωρο και 108 διασωληνωμένοι.
Κορονοϊός: Νέο σοκ! 1547 κρούσματα και 10 νεκροί την Τετάρτη – 108 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: Νέο σοκ! 1547 κρούσματα και 10 νεκροί την Τετάρτη – 108 διασωληνωμένοι

"Μαύρο" ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται την 28η Οκτωβρίου. 34.299 έχουν φτάσει πλέον τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα. 603 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορονοϊός. 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.