Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή των πρώτων αναπηρικών επιδομάτων

ΟΠΕΚΑ - Ξεκινούν σήμερα οι καταβολές αναπηρικών επιδομάτων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής παροχών σε χρήμα.

Ξεκινούν οι καταβολές των αναπηρικών επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σήμερα Παρασκευή, 31 Αυγούστου, καταβάλλονται σε 263 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά επιδόματά τους. Συνολικά, θα καταβληθούν 187.453 ευρώ.

Πρόκειται για τους πρώτους δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων που εντάσσονται στις πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαδικασίας. Το ποσό που θα εισπράξουν περιέχει και αναδρομικά, καθώς αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη τού επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι 263 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική αίτησή τους.

Επισημαίνεται, ότι στην επόμενη πληρωμή θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που έχουν εξετασθεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μέχρι τέλος Ιουλίου και για τους οποίους ο ΟΠΕΚΑ έχει λάβει στο ηλεκτρονικό σύστημά του οριστικές γνωματεύσεις. Εφεξής η πληρωμή των ατόμων με αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στην Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η παραλαβή από τα ΚΕΠ των Δελτίων Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού, Εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων Θεάματος για τους κληρωθέντες δικαιούχους των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018 λήγει σήμερα Παρασκευή 31/8/2018. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι πρέπει να προσέλθουν στα ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους μέχρι σήμερα 31/8/18, αφού έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (κράτηση δωματίου, voucher, καταχώρηση στοιχείων κλπ) όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ήξερε ο ιδιοκτήτης τις παρανομίες στο εργοστάσιο – Τα έγγραφα που «καίνε» τους ισχυρισμούς του
Όπως προκύπτει, είχε μπει σε διαδικασία να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις υγραερίου στο εργοστάσιο και μάλιστα, από το καλοκαίρι του 2025 είχε λάβει προσφορά από συγκεκριμένη εταιρεία - Στην προσφορά αυτή, η εταιρεία τον ενημέρωνε για όλες τις παρανομίες
Βιολάντα: Ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι ήξερε ο ιδιοκτήτης τις παρανομίες στο εργοστάσιο – Τα έγγραφα που «καίνε» τους ισχυρισμούς του
Έφεση στην απόφαση προφυλάκισης θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα»: «Δεν γνώριζα τον κίνδυνο»
Ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα έριξε επίσης την ευθύνη σε αυτούς που υπέγραψαν τις μελέτες της επιχείρησης και αποποιήθηκε την ευθύνη της γνώσης για όλα όσα γίνονταν στο εργοστάσιο
Βιολάντα