Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος στα γραφεία του Οργανισμού – Στο μικροσκόπιο 10 πρόσωπα

Δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας και τις τελευταίες ημέρες το όνομα τους είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς ένα εξ αυτών είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ.

Έρευνα διενεργείται από το πρωί της Τρίτης (05.08.2025) στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με στόχο να συγκεντρωθούν στοιχεία στο πλαίσιο της μεγάλης και πολυεπίπεδης έρευνας για τις παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν από τον Οργανισμό.

Η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη ναυαρχίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικεντρώνεται σε οκτώ με δέκα πρόσωπα τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας και τις τελευταίες ημέρες το όνομα τους είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς ένα εξ αυτών είχε πολιτευτεί με τη Ν.Δ.

Το κλιμάκιο της Αρχής, στο πλαίσιο της έρευνας, θα αντλήσει στοιχεία, έγγραφα και ηλεκτρονικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιδοτήσεις που είχαν λάβει τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν νόμιμες ή αν υποκρύπτουν αλλά αδικήματα όπως αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Εάν προκύψουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων και τρόπου ζωής που δεν συνάδει με τα δηλωμένα εισοδήματα, τότε η Αρχή, θα προχωρήσει σε δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων και παράλληλα θα διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα τυχόν ευρήματα για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

Η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, συνεχίζει τους ελέγχους προσώπων που φέρονται να έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Βρέθηκε βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, σε σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
Η οικογένεια Τηλκερίδη έστειλε εξώδικο στην εταιρεία που χειρίζεται τις κάμερες και ζήτησε να της παραδοθεί το σύνολο του βιντεοληπτικού υλικού και να κοινοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησής του, εντός 48 ωρών
Τέμπη
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος