Ελλάδα

Όπου δεν μπορεί το κράτος, μπορούν οι ιδιώτες! Δώρισαν κλιματιστικά για τους μετανάστες

Για άλλη μια φορά το κράτος (γιατί δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι κυβέρνηση) αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Και μάλιστα σε ένα ζήτημα υψίστης ανθρωπιστικής σημασίας: τη φιλοξενία των μεταναστών, των ανθρώπων που αναγκάστηκαν από τη φτώχεια και τους πολέμους να γίνουν πρόσφυγες.

Από τα κοντέινερ της Αμυγδαλέζας μεταφέρονται πια στα κοντέινερ του Ελαιώνα. Μόνο που η περιφέρεια (αν και με πλεόνασμα) δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τα κλιματιστικά που απαιτούνταν για να μείνουν οι χιλιοταλαιπωρημένοι πρόσφυγες στα κοντέινερ.

Γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν κι αν θα μπορέσουν να φύγουν. Και τα κλιματιστικά χρειάζονται και τώρα που είναι καλοκαίρι και το χειμώνα. Αλλά ήταν… άφαντα. Μέχρι που τη δουλειά που έπρεπε να μπορεί να κάνει το κράτος, την έκανε ένας ιδιώτης.

Μια εταιρία συγκεκριμένα. Η εταιρία Φειδάκη, που αποφάσισε να παρέμβει για να μπει τέλος στο θέατρο του παραλόγου με το ποιος και πότε θα πάει τα κλιματιστικά. Ο όμιλος Φειδάκη που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την εταιρία Fujitsu, έστειλε στον ειδικό χώρο του δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, τα πρώτα 50 κλιματιστικά, ισχύος 12 BTU και κόστους 500€ το ένα, τα οποία ανέλαβε και να τα τοποθετήσει στα κοντέινερ.

Όπως είπε στο NewsIT ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, μέλος του προσωπικού του ομίλου Φιδακη:

“Ήρθαμε εδω για να προσφέρουνε τα κλιματιστικά μηχανήματα για τον οικισμό των μεταναστών. 100 σετ κλιματιστικών μαζί με την εγκατάσταση ειναι προσφορά της οικογένειας Φιδακη. Το προγράμμα ειναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον 63 σετ σημερα και αυριο και αν προλάβουμε να βάλουμε και τα 100 εφόσον έχουν ετοιμαστεί όλοι οι οικίσκοι εφόσον μπορέσουν να φιλοξενήσουν τα μηχανήματα. Εκτιμώ οτι μέχρι την παραςκευη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη φάση που οι οικίσκοι θα ειναι έτοιμοι”.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κύριος Ανδρικόπουλος:

Όλα αυτά ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τις εργασίες στο σημείο και μετά τη δενδροφύτευση ήδη έχουν συνδεθεί με νερό και το αποχετευτικό δίκτυο. Στα κοντέινερ όπου θα μείνουν οι πρόσφυγες έχουν τοποθετηθεί και κρεβάτια, αλλά χωρίς… στρώματα προς το παρόν.

Με τις εργασίες να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως διακινητής των μεταναστών στο πολύνεκρο επεισόδιο στη Χίο - Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε κι εκείνος 3.000 ευρώ για να μπει στη βάρκα
Ο ίδιος προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες ωστόσο μετανάστες που επέζησαν της τραγωδίας, έδειχναν εκείνον ως διακινητή
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 1.400 αστυνομικοί στην Αττική – «Ενίσχυση εισοδήματος και βελτίωση συνθηκών εργασίας» οι προτεραιότητες
Οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 μέχρι το φθινόπωρο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής 12