Ελλάδα

Ώρες ανησυχίας δίχως επίσημη ενημέρωση για την έντονη μυρωδιά στα Νότια Προάστια – Ανάστατος ο κόσμος στις γειτονιές

Κανείς μέχρι στιγμής, δε μπορεί να δώσει μια επίσημη απάντηση στο γιατί μυρίζει αέριο εδώ και ώρες στα νότια προάστια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ώρες κυλούν, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, στις 17.30 απόγευμα Τρίτης (19/5/26) ακόμη δεν έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις για το τι ακριβώς προκαλεί την έντονη μυρωδιά που έχει «τυλίξει» τα νότια προάστια, από τις 12.00 το μεσημέρι. 

Όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής και κυρίως η Νέα Σμύρνη και η Καλλιθέα, εξακολουθεί να έχει αυτή την έντονη μυρωδιά αερίου. Και είναι τόσο έντονη, που εκκενώθηκαν προληπτικά γραφεία και επιχειρήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι αρχές προχώρησαν και σε εκκένωση σχολείων, ενώ συνιστάται οι κάτοικοι των περιοχών που είναι έντονη η οσμή, να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα. Υπάρχουν αναφορές πως έντονη μυρωδιά υπάρχει και σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Βούλα, Βουλιαγμένη και Πειραιά.

Ο κόσμος είναι εξαιρετικά αναστατωμένος και όσο οι ώρες περνούν και δεν λαμβάνουν απαντήσεις, η αγωνία κορυφώνεται. Μέχρι στιγμής, η μόνη επίσημη ενημέρωση που υπάρχει, είναι αυτή που έγινε στις 14.35 από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα η πηγή του προβλήματος.

Το ΕΣΚΕΔΙΚ από τις 11:40 έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για οσμή υγραερίου σε περιοχές της Αττικής. Άμεσα αναπτύχθηκαν οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διενέργεια ελέγχων στα σημεία από όπου προέρχονται οι αναφορές.

Σε επικοινωνία με τον ΔΕΣΦΑ, δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής διαρροή ή άλλη βλάβη στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας ή σε άλλο σημείο του δικτύου. Αντίστοιχα, από την ΕΝΑΟΝ ΕΔΑ Αττικής αναφέρεται ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποιο σχετικό πρόβλημα.

Παράλληλα, σε επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, σε εκτενείς ελέγχους που έχει εκτελέσει πλοία μεταφοράς αερίου δεν έχει αναφερθεί κάποιο σχετικό περιστατικό. Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί η Γ.Γ Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ με το Τμήμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Οι έρευνες και οι έλεγχοι συνεχίζονται, με τον δήμαρχο Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, να τονίζει στο ΕΡΤnews ότι «το ίδιο είχε συμβεί και πριν από ένα μήνα. ‘Έχω μιλήσει με φυσικό αέριο και πυροσβεστική και δεν έχουν απάντηση. Η μυρωδιά είναι σε πολλές περιοχές και εκτείνεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο».

Πρόσθεσε ότι: «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να ψάξουν προς την θάλασσα. Υπάρχουν πλοία που μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο». 

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε και ο δήμος Νέας Σμύρνης στην οποία αποσαφηνίζεται ότι η έντονη μυρωδιά στα Νότια Προάστια και σε άλλες περιοχές της Αττικής, δεν προέρχεται από διαρροή αερίου. 

«Έντονη δυσάρεστη οσμή παρατηρείται την τελευταία ώρα στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στους Δήμους Νέας Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Αλίμου. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων η οσμή δεν προέρχεται από διαρροή φυσικού αερίου.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ενημερώσει τους φορείς της Πολιτείας (Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας) προκειμένου να διαπιστωθεί για τι ακριβώς πρόκειται.

Από την υπηρεσία του ΠΕΡΠΑ (Περιορισμός Ρύπανσης και Εξοικονόμηση Πετρελαίου & Αερίου) πάντως έχει δοθεί η διαβεβαίωση προς τον Δήμο ότι η οσμή δεν είναι αποτέλεσμα επικίνδυνης περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η μέχρι τώρα σύσταση είναι η παραμονή σε χώρους με κλειστά παράθυρα».

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο Orange Press Agency για τη χαρακτηριστική δυσοσμία πως έγινε πιο έντονη κατά τις 12 και πως κατά διαστήματα υποχωρεί και επανέρχεται και πως «μύριζε έντονα». Μια γυναίκα που διαμένει στην πολυκατοικία του, είπε ότι «κάτι μυρίζει, κάτι καίγεται», ενώ μια άλλη ένοικος εμφάνισε ζαλάδες. «Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε συμβεί, δεν ξέρω» προσέθεσε, αναζητώντας απαντήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Σε εξέλιξη 160 κλινικές μελέτες για σοβαρά και σπάνια νοσήματα
Ο Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, γράφει για την αξία των κλινικών μελετών και τι σημαίνουν για τους ασθενείς
Θάνος Δημόπουλος
Δημήτρης Αθανασίου για κλινικές έρευνες: Οι ασθενείς με σπάνιες ασθένειες κερδίζουν χρόνο ζωής
Για την σημασία των κλινικών μελετών για τους πάσχοντες από σπάνια νοσήματα μιλάει σε συνέντευξή του στο αφιέρωμά μας ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος και μέλος της Ομάδας Εργασίας Ασθενών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA)
Δημήτρης Αθανασίου
Στέλιος Ορφανός: Η συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες αποτελεί «προνόμιο»
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες, Στέλιος Ορφανός, απαντά στις ερωτήσεις του iatropedia.gr, για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην Ελλάδα στις κλινικές μελέτες.
Hisplanic Female Bioengineer Looking at DNA Samples Under a Microscope in a Modern Applied Science Laboratory. Portrait of a Young Lab Engineer in White Coat Inventing New Medical Drugs