Ελλάδα

Όταν “έπεσε” ο αξιωματικός Νικόλαος Ρουσσέν

Σαν σήμερα, 22 Απριλίου 1944 πεθαίνει ο Νικόλαος Ρουσσέν, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Νικόλαος Ρουσσέν έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να ανακαταλάβει την κορβέτα «Αποστόλης» στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Το 1958 δόθηκε το όνομά του σε οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού («Υποπλοίαρχος Ρουσέν», L-164), το οποίο παρέμεινε σε υπηρεσία μέχρι το 2001 και το 2005 σε πυραυλάκατο. Επρόκειτο για αξιωματικό που τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσο και μεταθανάτια.

Περισσότερα στο onalert

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει θύμα του 42χρονου μαστροπού: «Ο “κοντός” έστελνε κορίτσια σε βίλες, έπαιρνε 2000€ το κεφάλι»
«Χαράκωνε τον εαυτό του, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο και το μάτωνε και φώναζε ότι εμείς φταίμε ότι τα κάνει αυτά» αποκαλύπτει ένα εκ των 5 θυμάτων του 42χρονου μαστροπού
Ο 42χρονος «κοντός» μαστροπός