Site icon NewsIT
05:01 Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Όταν η δουλειά γραφείου μοιάζει πιο δύσκολη από την ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου!

Εναερίτες. Μια άγνωστη για πολλούς ειδικότητα. Άγνωστη όμως μόνο στο άκουσμα. Γιατί οι περισσότεροι έχουμε χρειαστεί τη συνδρομή τους χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζουμε. Μιλάμε για τους τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ που αποκαθιστούν τις βλάβες σε κεραίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και διασφαλίζουν την επικοινωνία μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρόκειται για μια απαιτητική ειδικότητα που επιβάλλει συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Έτσι φέτος το καλοκαίρι βρήκε τους εναερίτες και αναρριχητές στην κορυφή του Ολύμπου, για ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Βρέθηκαν στο Λιτόχωρο Πιερίας που αποτέλεσε τη βάση τους πριν την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκαν με τον, σταθερό επί σειρά ετών εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας, Άρη Θεοδωρόπουλο, έναν από τους πρώτους και πιο αναγνωρισμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές ορειβασίας και αναρρίχησης, με εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και αποτελεί σημαντικό πυλώνα του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να παρέχει όχι μόνο γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια συνολική εμπειρία επίτευξης στόχων, ομαδικότητας και συναδελφικότητας.

Η ημέρα ξεκίνησε με σεμινάριο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και τη διέλευση από δύσβατες περιοχές, τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το πρώτο σκέλος της ανάβασης περιελάμβανε πεζοπορία έως τα 2.700μ περίπου, όπου έγινε διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος». Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος, με την αναρρίχηση στην κορυφή του Ολύμπου, στα 2.917μ και την κατάβαση για την επιστροφή. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος πραγματοποιήθηκε στον Πλαταμώνα, όπου οι εναερίτες τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ εκπαιδεύτηκαν σε περιστατικά διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι δυσκολίες πρόσβασης μέσα από λίμνες, ποτάμια και δάση και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στα ορεινά, όπου βρίσκονται πολλοί σταθμοί βάσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιβάλλουν τακτικές εκπαιδεύσεις σε δύσβατες περιοχές.  Περιγράφοντας την εμπειρία συμμετοχής του, ο εναερίτης του ομίλου ΟΤΕ Σήφης Παπακώστας μας είπε: «ήταν μια μοναδική εμπειρία μεταξύ συναδέλφων. Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο είναι πως βάζει τον εαυτό σου να καταλάβει ποια είναι τα όριά σου». Πως νοιώθουν άραγε όσοι κάνουν μια τέτοια δουλειά, τόσο διαφορετική από τις δικές μας και σίγουρα πιο απαιτητική σε σωματικό σθένος και αντοχές; Η απάντηση του Σήφη αφοπλιστική, δείχνοντας το πάθος που διαθέτουν οι εναερίτες για το ιδιαίτερο επάγγελμά τους: «Η πιο δύσκολη ειδικότητα στον ΟΤΕ είναι η δουλειά γραφείου».

Οι τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, ακόμα και με τις πιο δύσκολες συνθήκες. Διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση, την εκπαίδευση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εμπειρία για να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Κόντος

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version