Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Όταν ο Στράτος Διονυσίου ξεσήκωσε τους πάντες με το ζεϊμπέκικό του (βίντεο)

Όταν ο Στράτος Διονυσίου ξεσήκωσε τους πάντες με το ζεϊμπέκικό του (βίντεο)

Μπορεί εχθές 11 Μαΐου να συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από τον θάνατο του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου, ωστόσο οι ερμηνείες του και τα τραγούδια του εξακολουθούν να παραμένουν στην πρώτη γραμμή του ελληνικού πενταγράμμου, προκαλώντας μέχρι και σήμερα τα ίδια συναισθήματα. 

Μια τέτοια ερμηνεία από τον Στράτο Διονυσίου θυμήθηκε και ο γνωστός στιχουργός Γιώργος Κλεφτογιώργος, ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε συνεργαστεί με τον μεγάλο καλλιτέχνη στα τραγούδια “Ήρθα κοντά σου” και “Μόνο οι ερωτευμένοι”.

Το “Ήρθα κοντά σου” κυκλοφόρησε το 1989 με την φωνή της καλλιτεχνικής παρτενέρ του τραγουδιστή Μαρίνας Βλαχάκη, σε στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου και σε μουσική του ίδιου του Στράτου Διονυσίου. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελούσε μεγάλη “καψούρα” για τον ερμηνευτή, ο οποίος σε επίσκεψη του στο Ισραήλ δεν δίστασε, μέχρι και να το χορέψει μπροστά σε πλήθος ομογενών.

“Το βίντεο από το Ισραήλ αποτελεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο, καθώς είναι από τις ελάχιστες στιγμές, όπου ο Στράτος Διονυσίου χορεύει το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο. Είχα την τύχη και την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και δεν τον ξεχνώ ποτέ” αναφέρει στο newsit.gr ο Γιώργος Κλεφτογιώργος.     

Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών είχε γνωριστεί με τον Στράτο Διονυσίου το 1984 όταν μαζί με το συνθέτη Θανάση Παλυκανδριώτη είχαν γράψει αποκλειστικά για την φωνή του την μεγάλη επιτυχία “Μόνο οι ερωτευμένοι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις