Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Όταν το γιγάντιο στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ «έκρυψε» το «Ελεύθεριος Βενιζέλος»

Όταν το γιγάντιο στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ «έκρυψε» το «Ελεύθεριος Βενιζέλος»

«Viral» έγινε τις τελευταίες ώρες η προσγείωση ενός C-5 Galaxy αεροπλάνου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Το εντυπωσιακό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριο Βενιζέλος» το Νοέμβριο του 2022 και ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ το viral βίντεο αποτυπώνει με τον πιο σαφή τρόπο το τρομακτικό μέγεθός του συγκριτικά με τα αυτοκίνητα που περνούν κάτω από την γέφυρα προσγείωσης.

Σημειώνεται ότι δύο αεροσκάφη τύπου C-5 Galaxy είχαν φτάσει στην Αθήνα, στις 7 και 12 Νοεμβρίου 2022 αντίστοιχα και όπως ήταν αναμενόμενο είχαν «μαγνητίσει» τα βλέμματα των περαστικών οδηγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος τύπου C-5 Galaxy έχει μήκος 75 μέτρα, το άνοιγμα των φτερών του είναι 68 μέτρα και είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747-400.

Έχει ύψος περίπου 20 μέτρα και ο πιλότος του πρακτικά είναι σαν να βρίσκεται στο μπαλκόνι σπιτιού στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Επίσης, το θηριώδες αεροσκάφος «καλύπτει» εμβαδόν περίπου μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου, αναπτύσσει ταχύτητες 855 χιλιόμετρα την ώρα και έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 9.165 χιλιομέτρων.

@forces_playground C-5 Galaxy Size Comparison #tiktokusa #fyp #viral ♬ Nure – Pette Bella Remix – Ömer Bükülmezoğlu

Πηγή: onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις