Ελλάδα

Παγκράτι: Χειροβομβίδες, όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν στην αποθήκη «γιάφκα»

Χειροβομβίδες, όπλα και πλήθος εκρηκτικών βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην αποθήκη «γιάφκα» στο Παγκράτι μετά από έφοδο των Αρχών το απόγευμα της Τρίτης (19/11/2024).

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στην αποθήκη «γιάφκα» στο Παγκράτι βρέθηκε πλήθος εκρηκτικών υλών, χειροβομβίδες, όπλα ακόμη και υποπολυβόλο.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα, την οποία συνέδραμαν εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρεις χειροβομβίδες, υποπολυβόλο, έξιπυροβόλα όπλα, διάφορα μέρη όπλων, γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, 25 πυροκροτητές, 7,5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 3κιλά ζελατοδυναμίτιδας, 2 κιλά Τ.Ν.Τ., 220 γραμμάρια πυρίτιδας, βραδύκαυστο φιτίλι, 37 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πλαστή πινακίδα και λάπτοπ.

opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati

opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati opla pagrati

Πώς αποκαλύφθηκε η «γιάφκα»

Το «στοιχειωμένο» οπλοστάσιο, το anfo, οι παλιές οργανώσεις και τα αποτυπώματα με το dna είναι τα σημεία που επικεντρώνουν τις έρευνες οι αρχές για να διαπιστώνουν τι κρύβεται πίσω από την υπόγεια αποθήκη – γιάφκα του Παγκρατίου.

Η πρόθεση του απόστρατου στρατιωτικού να νοικιάσει μετά από χρόνια και πάλι την υπόγεια αποθήκη είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει την κλειδαριά και μέσα να βρει τον βαρύ οπλισμός, (δύο πιστόλια, ένα αυτόματο, χειροβομβίδες, ζελατοδυναμίτιδα, φυτίλια και ειδικά anfo που αποτελεί πρώτη ύλη για παρασκευές βομβών) και έτσι αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Ο χώρος είχε νοικιαστεί πριν περίπου μια δεκαετία και εδώ και κάποια χρόνια κάνεις δεν την επισκεπτόταν.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πρόκειται στην ουσία για μια «στοιχειωμένη» γιάφκα που πιθανόν να τη χρησιμοποιούσαν οργανώσεις που έδρασαν πριν μερικά χρόνια και αφού κάποια μέλη τους συνελήφθησαν μπήκε στο περιθώριο.

Πιθανόν να είναι ένας χώρος που αποτελούσε την αποθήκη μέσα από την οποία αντλούσαν οπλισμό συγκεκριμένες τρομοκρατικές ομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron κυρίως σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι – Σταδιακή βελτίωση
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
καιρός
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για Κουτσόλαμπρο λίγο πριν ανοίξει η κάλπη του 2ου γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Τον εγκαλούν ότι το 2016 υπηρέτησε ως μετακλητός επί υπουργίας Κατρούγκαλου όταν οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονταν σε πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό
Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η συνομιλία που είχε ο 48χρονος στα social media ήταν η παγίδα των δραστών που αυτοαποκαλούνται «τιμωροί παιδόφιλων»
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας