Ελλάδα

Παγώνει λόγω Τουρκίας το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Δυσάρεστη εξέλιξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου (Great Sea Interconnector-2GSI), το οποίο παγώνει μετά την απόφαση του ΑΔΜΗΕ να διακόψει τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τον Ιούλιο του 2024 όταν στα νότια της Κάσου τουρκικά πολεμικά πλοία ανέκοψαν την πορεία του ιταλικού πλοίου που πραγματοποιούσε έρευνες για το έργο μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να εκφράζει με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις της και να βάζει εμπόδια.

Το βράδυ της Τετάρτης (05/03/25) αναχώρησε το ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume» από την Κρήτη για τη Σικελία ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί και το «NG Worker». Και τα δύο δραστηριοποιούνταν στις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Η Καθημερινή επικαλείται κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι με καταγεγραμμένη την αντίδραση της Αγκυρας, επιδιώκεται να διασφαλιστεί η ομαλή υλοποίηση των ερευνών βυθού σε διεθνή ύδατα.

Χαρακτηρίζουν πολύ σημαντικό το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, το οποίο προσαρμόζεται στις πραγματικές συνθήκες και στην ανάγκη ο ΑΔΜΗΕ να εξασφαλίζει κατά το δυνατόν στη διάρκεια της υλοποίησής του τους καταναλωτές και τον ελληνικό προϋπολογισμό από επιπλέον δαπάνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: Ατελείωτο χάος σε Κηφισό και Μεσογείων λόγω τροχαίων – 30λεπτες καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
Τα τροχαία στον Κηφισό σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Πειραιά - Το πρώτο έγινε μεταξύ 3 αυτοκινήτων ενώ το δεύτερο μεταξύ 2 φορτηγών - Σύγκρουση οχημάτων και στη Μεσογείων
Αυτοκίνητα 1
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση»
Οκτώ χρόνια μετά τις καταγγελίες ότι δέκα Έλληνες πολιτικοί είχαν λάβει μίζες, οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis αναμένουν σήμερα την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Το λογότυπο της Novartis