Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παιανία: Αυτοψία στο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης

Παιανία
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Για την πορεία αποπεράτωσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Παιανία ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Η ενημέρωση έγινε από τον δήμαρχο, Σπύρο Στάμου και συνεργάτες του. Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στη β’ φάση του έργου κατασκευής δικτύων απορροής όμβριων υδάτων στην Παιανία.

Επίσης, εξέτασαν λεπτομερώς τα επιμέρους προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν (σ.σ. κυρίως αρχαιολογικές έρευνες και απαλλοτριώσεις) μέχρι την ολοκλήρωση του έργου που θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Τι αλλάζει στην Παιανία

Σημειώνεται, ότι με την ολοκλήρωση του έργου (προϋπολογισμού 27.050.000 ευρώ), θα παραλαμβάνονται πλημμυρικές απορροές από μία λεκάνη περίπου 11.400 στρεμμάτων, ενώ σήμερα από το τμήμα του έργου που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί παραλαμβάνονται πλημμυρικές απορροές από περίπου 10.000 στρέμματα.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Αν. Αττικής, Γιάννης Ασπρουλάκης, μετέβησαν στον Δήμο Σαρωνικού, όπου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Μπούτση, επισκέφθηκαν ρέματα της περιοχής για να διαπιστώσουν σε ποια έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού και να ενημερωθούν για όσα εκκρεμεί ο καθαρισμός (π.χ. ρέμα Αγίας Τριάδος, ρέμα Αγίου Γεωργίου κ.ά.).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις