Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος για εμβόλιο AstraZeneca: Θα εξετασθεί το ενδεχόμενο αναστολής (vid)

Την άποψη του για την ανησυχία που επικρατεί γύρω από την απόφαση πολλών χωρών να αναστείλει η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, εξέφρασε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Τρίτης (16/3), ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο κίνδυνος που θεωρείται πως υπάρχει με βάση τα περίπου 30 περιστατικά που έχουν αναφερθεί έως τώρα σε σύνολο 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών είναι περίπου 1%, δηλαδή σημαντικά μικρότερος από την απειλή του ίδιου του κορονοϊού. Μάλιστα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός και όσον αφορά τη σχέση αιτίας – αποτελέσματος του εμβολιασμού με τα περιστατικά θρόμβωσης.

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Επιμένει η Ελλάδα στην ασφάλειά – Τι να κάνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται

«Όπως έχει τονίσει και η επιτροπή δεν πρέπει να συγχέουμε τη χρονική συσχέτιση με την αιτιολογική συσχέτιση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Όλα αυτά τα περιστατικά ξεσκονίζονται από την ευρωπαϊκή αρχή για τα εμβόλια. Είναι κατανοητή η ανησυχία αλλά πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κρατηθούμε στο μέτρο των πραγμάτων. Νομίζω ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι εκτός του μέτρου του κινδύνου του λιγότερο από 1%, και επίσης πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν ότι στη χώρα μας ο κορονοϊός βρίσκεται σε ειδική έξαρση» πρόσθεσε. 

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Η λίστα των χωρών που έβαλαν στον “πάγο” τους εμβολιασμούς

Αναφερόμενος στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca».  Σημείωσε όμως ότι κατά την προσωπική του άποψη  δεν πρέπει να πάμε προς αυτή την κατάσταση. «Πρέπει να βάλουμε μια ζυγαριά. Και από την άλλη πλευρά της ζυγαριάς είναι ο κορονοϊός και ο κίνδυνος από αυτόν. Δεν έχουμε καμία τεκμηρίωση ότι υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση (σ.σ. μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των περιστατικών θρόμβωσης που έχουν αναφερθεί)», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 6
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Φωτιά Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
11