Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναγιωτόπουλος: Τις επόμενες 10 μέρες οι αποφάσεις για τα υπόλοιπα σχολεία – Λυπηρή η στάση της εκκλησίας

Παναγιωτόπουλος: Τις επόμενες 10 μέρες οι αποφάσεις για τα υπόλοιπα σχολεία – Λυπηρή η στάση της εκκλησίας

Στις 15 με 20 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί το τι θα γίνει με τα σχολεία που δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση να ανοίξουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την τρίτη λυκείου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Θεοφάνεια και στις εικόνες που είδαμε στις εκκλησίες, υποστηρίζοντας πως είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο».

click4more: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Άκυρη η απόφαση του Δήμου Σητείας

Λόγω όλων αυτών μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν κι άλλα μέτρα. 

Σχετικά με τα καταστήματα εστίασης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας, που άλλα λειτουργούν κάποια συγκεκριμένη ώρα και άλλα κάποια άλλη ώρα.

«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση ‘όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά’ ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμα – βήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» είπε ο επιδημιολόγος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις