Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλήνιες 2021: Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλήνιες 2021 – Υπουργείο Παιδείας: Αγωνία… τέλος για χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για; τους υποψήφιους των. ΓΕΛ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021: Αρχίζει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ο Γολγοθάς για χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τις Πανελλήνιες 2021, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Το newsit.gr, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ θα σας παρουσιάζει τις προτεινόμενες απαντήσεις και λύσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2021.

Η αρχή για τις Πανελλήνιες 2021 γίνεται με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (ημερήσια ΓΕΛ και εσπερινά ΓΕΛ) την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2021 (υποψήφιοι ΓΕΛ)

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2021 (υποψήφιοι ΕΠΑΛ)

Για τη διαφύλαξη του αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 και την αποφυγή δολίευσής τους, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους «βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας», αναφέρει για τις Πανελλήνιες 2021 σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος στις Πανελλήνιες 2021, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου (Ε.Κ.) να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της ΛΕΕ, ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2021: Ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα – Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2021: Ποιες Σχολές οδηγούν σε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση

Πανελλήνεις 2021: 6 χρήσιμες συμβουλές για γονείς και υποψήφιους

Πανελλήνιες 2021: 5 τμήματα που δεν γνωρίζεις και σε οδηγούν σε δυναμικούς κλάδους και επαγγέλματα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις