Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2022 ΓΕΛ: Τα θέματα στην Ιστορία και οι απαντήσεις

Πανελλήνιες 2022 ΓΕΛ: Τα θέματα στην Ιστορία και οι απαντήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΓΕΛ: Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, χιλιάδες υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στην Ιστορία (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΙΣΤΟΡΙΑ” πατήστε εδώ

Δείτε από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς τις προτεινόμενες απαντήσεις στα μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Το newsit.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους του Ομίλου Φροντιοτηρίων Πουκαμισά, για την Ιστορία: Τα θέματα των εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας κρίνονται μάλλον ευκολά σε σύγκριση με αυτά των προηγουμένων ετών. Μόνο το θέμα Δ1 θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως συνθετότερο, αφού μάλιστα ένα από τα παραθέματα, πρωτογενής πηγή του 1905, ήταν σε καθαρευόυσα. Ωστόσο η συγκεκριμένη πηγή περιλαμβάνεται στο σχολικό βιβλίο, συνεπώς ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα την είχε προετοιμάσει για τις εξετάσεις.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κάθε υποψήφιος για κάθε σχολή θα έχει διαφορετικά μόρια, γιατί ο συντελεστής βαρύτητας της Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι διαφορετικός σε κάθε σχολή, καθώς κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα. 393 Σχολές έχουν κρατήσει ίδιο το συντελεστή βαρύτητας με πέρσι.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Για λόγους ενιαίας μεταχείρισης και για το αδιάβλητο των εξετάσεων στην περίπτωση που εξετάζονται στην ίδια αίθουσα μαθητές – αδέλφια θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2 – 3 θέσεις.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο.

Τι απαγορεύεται

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους στην αίθουσα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο στις αίθουσες, υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Τι επιτρέπεται

Οι υποψήφιοι σις πανελλήνιες 2022 επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

Το μολύβι, γενικά, δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2022: Πότε μηδενίζεται το γραπτό – Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και οι Βάσεις

Πανελλήνιες 2022: Mετατρέψτε το άγχος σε επιτυχία!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις