Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Υγιεινή, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Προγραμματισμό Υπολογιστών για τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Υγιεινή, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Προγραμματισμό Υπολογιστών για τα ΕΠΑΛ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022: Συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 οι Πανελλήνιες 2022 για τους χιλιάδες υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Σήμερα εξετάζονται σε Υγιεινή, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Προγραμματισμό Υπολογιστών.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΥΓΙΕΙΝΗ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ)” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ” πατήστε εδώ

Το newsit.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Οι Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, σημειώνουν σχετικά με το μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών: Τα θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών κρίνονται αναμενόμενα με 2 ερωτήματα τα οποία θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τους υποψηφίους. Ένας καλά διαβασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο σύνολο του διαγωνίσματος. Στο Θέμα Α οι ερωτήσεις Σωστού Λάθους και Αντιστοίχισης δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους. Από το Θέμα Β, μόνο ένα υποερώτημα μπορούσε να τους προβληματίσει. Στο Θέμα Γ οι υποψήφιοι έπρεπε να υπολογίσουν να χρέωση που ήταν κλιμακωτή και μπορεί αυτό να τους προβλημάτισε. Και στο Θέμα Δ, είχε κάποιο βαθμό δυσκολία, γιατί οι υποψήφιοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα αρχείο με συγκεκριμένη δομή.

Για το μάθημα Στοιχεία Μηχανών: Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά τα θέματα ήταν αναμενόμενα, διότι εμπεριέχοντο στην ύλη η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω κορονοϊού τα 2 προηγούμενα χρόνια. Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και ένας μαθητής ο οποίος ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος όλη τη χρονιά θα μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα. Η δομή των Θεμάτων είναι η κλασική, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή στο Θέμα Α υπήρχε Αντιστοίχιση με εικόνα και Σωστό – Λάθος. Στο Β Θέμα υπήρχαν 3 ερωτήσεις ανάπτυξης, στο Θέμα Γ 2 ασκήσεις και στο Θέμα Δ 2 ασκήσεις.

Για το μάθημα Υγιεινή: Θέματα βατά, αρκετές ερωτήσεις από τα κεφάλαια της ύλης, η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω κορονοϊού τα 2 προηγούμενα χρόνια. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα.

Για το μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης: Τα θέματα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ο καλά προετοιμασμένος μπορεί να αγγίξει υψηλή βαθμολογία. 
Στην Ομάδα Α τα θέματα Σωστού Λάθους και Πολλαπλής Επιλογής ήταν απλά προτάσεις του σχολικού χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.
Στην ομάδα Β, υπήρχε ένα θέμα θεωρίας που απαιτούσε, ωστόσο, κριτική σκέψη του μαθητή.
Στην ομάδα Γ υπήρχαν 2 θέματα θεωρίας και ήταν απλά θέμα διαβάσματος του μαθητή.
Στην Ομάδα Δ υπήρχε μία αναμενόμενη άσκηση, βέβαια, στο Δ3, έτσι όπως είναι διατυπωμένη η εκφώνηση δημιουργεί αμφιβολία αν ζητά τα μηχανήματα του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου.

Δείτε εδώ, από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2022: Πρόγραμμα για ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ

ΤΡΙΤΗ 14-06-2022 – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΤΡΙΤΗ 14-06-2022 – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΡΙΤΗ 14-06-2022 – ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ
ΤΡΙΤΗ 14-06-2022 – ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022 – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022 – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022 – ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ)
ΠΕΜΠΤΗ 16-06-2022 – ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022 – ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-06-2022 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2022: Πότε μηδενίζεται το γραπτό – Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και οι Βάσεις

Πανελλήνιες 2022: Mετατρέψτε το άγχος σε επιτυχία!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις