Ελλάδα

Πανηγύρια: “Αποστάσεις ή γλέντια τέλος” προειδοποιεί η κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ορατό το ενδεχόμενο να μπει φρένο στα πανηγύρια εάν συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τα φαινόμενα συνωστισμού. 

Αυτή την προειδοποίηση για τα πανηγύρια απευθύνει με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

“Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο”, τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Click4more: Κορονοϊός – Στο τραπέζι και νέα μέτρα μετά τον Προμαχώνα – “Κληρώνει” για πανηγύρια και “ορθάδικα”

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

Σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κέρκυρα, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες, αν χρειαστεί. Εξειδικεύοντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τα στοιχεία από τους τζίρους των επιχειρήσεων τον Ιούλιο για να δει τι επιπλέον μέτρα στήριξης θα λάβει.

Για τις μειώσεις ενοικίων σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά κι εργαζόμενους που δεν είναι σε αναστολή και έχουν εξαιρεθεί από το “πακέτο” μειώσεων Ιουλίου, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτά που θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Πανηγύρια: Πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των πανηγυριών στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι έλεγχοι, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

“Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλάκιση 3 ετών στον 70χρονο που προκάλεσε φωτιά στο Καλοχώρι - «Μου έπεσε αναμμένο χαρτί, ήθελα να διώξω σφήκες»
Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε στο χωράφι του, καίγοντας αρχικά απορρίμματα και ξερά χόρτα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δύο γειτονικές επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές
Φωτιά 5
Άργος: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τους δύο αστυνομικούς μετά τον θάνατο του 20χρονου – Στο «μικροσκόπιο» η βαλλιστική
Κρίσιμα τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης και τα νέα στοιχεία της έρευνας, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί σοκ και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα
Το σημείο που πυροβολήθηκε ο 20χρονος στο Άργος 9
Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε ο μισός εκτός του αεροπλάνου της Ryanair εν ώρα πτήσης - «Έβαλαν βαλίτσα στο παράθυρο και την ρούφηξε έξω»
«Ο σύζυγός μου έχει σοβαρά τραύματα, φοράει κολάρο, είναι σε σοκ και ακούει για αεροπλάνα και τρέμει» αποκαλύπτει η επιβάτιδα της πτήσης της Ryanair
Ryanair
Marfin: «Ισχνά στοιχεία» στη δικογραφία των τριών κατηγορουμένων βλέπουν οι δικηγόροι τους – Την Τρίτη σε βρετανικό δικαστήριο η 46χρονη για να εκδοθεί στην Ελλάδα
Η υπεράσπιση θεωρεί ότι πρέπει να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση ο αποστολέας του email
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου των δικηγόρων 49