Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάνω στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας – Χειμωνιάτικες εικόνες από τον ορεινό παράδεισο της Αθήνας

Πάνω στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας – Χειμωνιάτικες εικόνες από τον ορεινό παράδεισο της Αθήνας

Το ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι ορθώνεται σε υψόμετρο 1.160 μέτρων στην Πάρνηθα. Ανήκει στον Ελληνικό Ορειβατικό Όμιλο, ΕΟΣ Αθηνών που ιδρύθηκε το 1928, και βρίσκεται μέσα στον εθνικό δρυμό.

Τον Απρίλιο του 1937 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του καταφυγίου Μπάφι στην Πάρνηθα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο του 1939 με χρήματα που συγκεντρώθηκαν κυρίως από τα μέλη του Ορειβατικού Ομίλου, αλλά και άλλους συνδεδεμένους συλλόγους.

Η πρόσβαση στο καταφύγιο Μπάφι γίνεται από τον δρόμο που ανηφορίζει την Πάρνηθα προς το καζίνο «Mont Parness» ή από ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι που ξεκινά από το πάρκινγκ του τελεφερίκ και μέσω της χαράδρας του Χούνη, που οδηγεί στο καταφύγιο.

Τα μονοπάτια ξεκινούν από το καταφύγιο φεύγοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μικρές και εύκολες βόλτες μισής και μίας ώρας ή μεγάλες και δύσκολες.

Σήμερα το καταφύγιο λειτουργεί όλον τον χρόνο, έχει οργανωμένη μαγειρική και προσφέρει σπιτικό φαγητό, αναψυκτικά και ποτά.

Παρέχει τη δυνατότητα διανυκτέρευσης, με τρεις κοιτώνες των 10, 20 και 30 θέσεων, τρία δωμάτια με τέσσερα κρεβάτια, και ένα δωμάτιο στο πατάρι του καταφυγίου με δύο κρεβάτια. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχει κεντρική θέρμανση.

Ανακάλυψε την ηρεμία του καταφυγίου Μπάφι στην Πάρνηθα μέσα από το νέο ASMR βίντεο. Απολαύστε τις χειμωνιάτικες εικόνες σε συνδυασμό με μουσική για χαλάρωση και διαλογισμό που θα σας ξεκουράσει και θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις