Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραλία Κούνδουρος: Ο όμορφος κόλπος στην Τζια με τους ανεμόμυλους

Παραλία Κούνδουρος: Ο όμορφος κόλπος στην Τζια με τους ανεμόμυλους

Η Τζια (ή αλλιώς Κέα) είναι ένα νησί γνωστό για την πολύ κοντινή απόστασή του από την Αθήνα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για κοντινές εκδρομές, αφού εκτός απ’ το υπέροχο τοπίο του, είναι γνωστό για τις πανέμορφες μα πάνω απ’ όλα ποικίλες παραλίες που έχει να προσφέρει.

Στην καρδιά του Αιγαίου, στο νησί της Τζιάς, βρίσκεται μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού: ο Κούνδουρος. Η παραλία του Κούνδουρου βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Κέας, 15 χιλιόμετρα νότια της Ιουλίδας.

Είναι η κεντρική παραλία του ομώνυμου οικισμού, στην οποία συναντάμε και πλήθος μικρών κόλπων.

Η παραλία Κούνδουρος είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με καραβάκι από το λιμάνι της Χώρας. Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία είναι ανηφορικό, αλλά η θέα από το πάνω μέρος είναι εκπληκτική.

Η παραλία Κούνδουρος είναι ιδανική για κολύμπι, ηλιοθεραπεία, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για καταδύσεις και snorkeling. Η παραλία είναι ανοιχτή από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Η παραλία Κούνδουρος χαρακτηρίζεται από τα χρυσά αμμοδάκτυλα της, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τους μεγάλους βράχους που δημιουργούν μικρούς φυσικούς κολπίσκους.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι πολλοί ανεμόμυλοι που υπάρχουν στους λόφους γύρω από την παραλία.

Πηγή βίντεο: Point Of View GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις