Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παραλία Μυλοκοπή: Ένα εκπληκτικό σκηνικό για μονοήμερη εκδρομή

Παραλία Μυλοκοπή: Ένα εκπληκτικό σκηνικό για μονοήμερη εκδρομή

Αν ψάχνεις προορισμό για την μονοήμερη εκδρομή σου, η παραλία Μυλοκοπή στην Κορινθία, είναι η απάντηση στο όποιο δίλημμα κι αν σου έχει γεννηθεί.

Απέχοντας περίπου 100 χιλιόμετρα απ’ την Αθήνα, σε 1 ώρα και 30 λεπτά θα βρίσκεσαι εκεί και σε μόλις 20 αν είσαι ήδη στο Λουτράκι. Με το που την αντικρίσεις θα πιστέψεις ότι μεταφέρθηκες σ’ ένα καθόλα εξωτικό σκηνικό, που όμως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ την πρωτεύουσα. Πάμε μια βόλτα…

Την υπέροχη Μυλοκοπή θα δεις πολλές φορές να την χαρακτηρίζουν κι ως η «δίδυμη» παραλία. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα είναι δύο παραλίες, που δημιουργήθηκαν λόγω μιας σεισμικής δόνησης στην αρχαιότητα.

Στην Μικρή Μυλοκοπή θα περπατήσεις σε αμμουδερή χρυσή ακτή, ενώ αυτός ο χωρίς ανέμους κόλπος είναι κατάλληλος για σκάφη μικρότερου μεγέθους.

Στη μεγάλη «αδελφή» της θα βρεθείς σ΄ ένα τοπίο γεμάτο με βράχια στα οποία γίνονται ακόμα και σήμερα εμφανή τα αποτελέσματα του σεισμού εκείνου με τις ραγισμένες της πλάκες να κάνουν την εμφάνιση τους εντός και εκτός της ακτής.

Τα βαθιά νερά και των δύο έχουν τις ίδιες γαλαζοπράσινες μαγευτικές αποχρώσεις που κάνει πολλούς να τις παρομοιάζουν με ακτές της Καραϊβικής θάλασσας, ενώ τριγύρω τους εκτείνεται ένα καταπράσινο δάσος από πεύκα, το οποίο μάλιστα φτάνει μέχρι την παραλία, ολοκληρώνοντας το σκηνικό ενός επίγειου παράδεισου, που θα απολαύσεις την απόλυτη χαλάρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις