Ελλάδα

Παραλίες Χαλκιδικής: Μπάνιο στις μαγευτικές Καβουρότρυπες

Οι ξακουστές παραλίες της Χαλκιδικής με τις εντυπωσιακές Καβουρότρυπες. Οι Καβουρότρυπες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από παραλίες ή μάλλον για μικρούς κολπίσκους, «κρυμμένους» μέσα στην αγκαλιά ενός πυκνού πευκοδάσους.

Κάτασπρες μικρές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, σκηνικό «πισίνας» – σημειώστε πως τα νερά είναι ζεστά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα, συνθέτουν αυτό το εντυπωσιακό τοπίο εξωτικής ομορφιάς.

Την ίδια στιγμή, η θέα προς τον επιβλητικό Άθω εντείνει την αίσθηση του μικρού, κρυμμένου παραδείσου.

Ένα… μυστικό που τόσο καλά ήθελαν να το κρατήσουν κρυμμένο οι Χαλκιδικιώτες που δεν υπήρχε -και συνεχίζει να μην υπάρχει- καν πινακίδα στον κεντρικό δρόμο για να την βρουν οι επισκέπτες. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τις Καβουρότρυπες από το να γίνουν διάσημες. Κι όμως!

Οι διάσημες παραλίες δεν έχουν λαβωθεί από τον τουρισμό και μην περιμένετε εδώ να βρείτε ξαπλώστρες (εκτός από την «Πορτοκαλί» παραλία), ομπρέλες και θορυβώδεις ταβέρνες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα – Ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καιρός αύριο: Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός