Ελλάδα

Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά όλες οι μαθητικές και η στρατιωτική, με διάρκεια 60 λεπτών – Όλη η ανακοίνωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χρειάστηκε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για να μπει τέλος στο απίστευτο αλαλούμ που επικράτησε για μερικές ώρες όσον αφορά στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Παρά τις “φωνές” των ειδικών να μη γίνουν οι παρελάσεις, η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτές θα γίνουν κανονικά, αλλά με μέτρα. 

Και οι μαθητικές παρελάσεις και η στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνουν κανονικά, αλλά θα έχουν διάρκεια μόλις μια ώρα. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Δηλαδή: οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις πόλεις κανονικά και η μαθητική στη Θεσσαλονίκη θα γίνει παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου. 

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μόνο με στρατιωτικά τμήματα. 

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις παρελάσεις

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Τι προηγήθηκε

Ένα απίστευτο αλαλούμ δημιούργησε μια ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια επικαλούνταν το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση, αναφερόταν το εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε σύγχιση καθώς το αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι θα γίνουν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, διαψεύδοντας ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς τούτο παρέπεμπαν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Τόνιζαν επίσης ότι θα εκδοθεί διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του στο Ηράκλειο - «Ο γαμπρός μου έπαιζε θέατρο» λέει η μητέρα της 28χρονης
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι αθώος και πώς η 28χρονη έπεσε μόνη της από το όχημα - «Μου είχε δώσει κλωτσιά και με είχε ρίξει κάτω ενώ ήμουν εγχειρισμένη 10 μέρες» λέει η μητέρα της
Η 28χρονη που νοσηλεύεται έχοντας σοβαρά τραύματα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Ελλάδα θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ασφαλή χρήση της στα σχολεία
Η χρήση εργαλείων ΤΝ θα είναι προαιρετική και υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού, με απαγορεύσεις για deepfakes, πλήρως αυτοματοποιημένη αξιολόγηση και εισαγωγή προσωπικών δεδομένων μαθητών
Μαθητές, σχολείο
Συγκλονίζει ο καθηγητής των 17χρονων που έπεσαν από πολυκατοικία στην Ηλιούπολη - «Δύο υπέροχα πλάσματα, άριστες μαθήτριες που όλοι λάτρευαν»
«Δηλαδή δεν το χωράει το μυαλό μου, χτες ήμασταν μαζί και κάναμε πλάκα, ήταν χαμογελαστά παιδιά» λέει ο καθηγητής των κοριτσιών
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
8