Ελλάδα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Και Κάρολος και Μακρόν και Rafale στον Αττικό ουρανό

Ένα πρόγραμμα με λαμπρούς προσκεκλημένους θα περιλαμβάνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου που φέτος είναι συμβολικός αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ και επιβεβαίωσε το newsit.gr, το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης. Εν συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο οποίο θα προσκληθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλοι πολιτικοί.

Προσκεκλημένοι θα είναι: Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούτιν.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση. Στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν συμμαχικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν. Αμέσως μετά την παρέλαση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μακρόν και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ οι άλλοι δύο, οι Κάρολος και Μισούτιν, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει δηλώσει πως η επίσκεψή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την υγεία του 99χρονου πατέρα του Φιλίππου και βεβαίως από την εξέλιξη της πανδημίας. 

Υψηλόβαθμη αναμένεται και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην παρέλαση, ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν. 

Το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και δυνατούς ανέμους - Βουτιά του υδραργύρου
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα είναι εμφανής η αλλαγή του καιρού με τη θερμοκρασία να πέφτει 10 με 12 βαθμούς - Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός
Χιονια
Έρχεται «πολική» εισβολή σε όλη τη χώρα - Κατακόρυφη «βουτιά» της θερμοκρασίας από την Κυριακή θα ντύσει στα λευκά ακόμη και την Πάρνηθα
Από την Κυριακή θα ξεκινήσει χιονόπτωση και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βορειοανατολικά - Τη Δευτέρα τα χιόνια θα επεκταθούν σε όλα τα ανατολικά της χώρας από τα 300 μέτρα και πάνω
Καιρός
5