Ελλάδα

Παρέμβαση Θάνου για επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής!

Επιπλέον δικαστική αίθουσα και χορήγηση αδειών στους δικηγόρους που απεργούν, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. 

Με αφορμή την αποφυλάκιση (στις 15 Μαρτίου, λόγω παρέλευσης του 18μήνου) του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων, και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών, ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι, λόγω της πανελλαδικής αποχής, να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και κάθε άλλης δίκης που υπάρχει η πιθανότητα αποφυλάκισης ή παραγραφής αδικημάτων.

Ακόμη, η πρόεδρος του ΑΠ στην ανακοίνωσή της εξιστορεί τη δικαστική διαδρομή της επίμαχης δίκης της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνει τη μη ύπαρξη δυνατότητας περαιτέρω κράτησης του Γ. Ρουπακιά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι 9 και 10 μποφόρ σε Αιγαίο και Δωδεκάνησα – Σφοδρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές 15 με 17 και τοπικά στα νότια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δίωξη ξανά στην 77χρονη για ανθρωποκτονία του συζύγου της στην Θεσσαλονίκη - Σχεδόν όλα του τα πλευρά ήταν σπασμένα
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί την πρώτη φορά, κατηγορούμενη για παράλειψη παροχής βοήθειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν ενημέρωσε τις αρχές, παρότι ο άνδρας είχε καταρρεύσει
Η 77χρονη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης 5