Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για τις προφυλακίσεις επιχειρηματιών

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για τις προφυλακίσεις επιχειρηματιών

Την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας προκάλεσαν τα απανωτά κρούσματα προφυλακίσεων επιχειρηματιών οι οποίοι ως μη εκτελεστικά μέλη σε Δ.Σ. Α.Ε., δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τη διαχείριση ή τη διοίκηση της επιχείρησης στην οποία συμμετέχουν.

Με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του και υπενθυμίζει, τη σχετική υπ΄αριθμ. 173/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Γ΄), η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

“Μία τέτοια εξέλιξη”, όπως τονίζουν, “αφενός ανατρέπει όσα είχε θεσμοθετήσει η Πολιτεία σχετικά με το νομικό καθεστώς του μη εκτελεστικού μέλους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ανωνύμων Εταιριών και αφετέρου αναμένεται να στερήσει από τον επιχειρηματικό κόσμο ανθρώπους με κύρος, γνώση και εμπειρία, οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχτούν πλέον τη συμμετοχή τους στα ως άνω Διοικητικά Συμβούλια, τη στιγμή που ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.”

Και συνεχίζουν: 

“Με σεβασμό στην κρίση της Δικαιοσύνης και με την πεποίθηση ότι η απονομή της δεν πρέπει να υποτάσσεται σε καμία σκοπιμότητα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη, στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας, να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών από το πολιτικό κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, προκειμένου να είναι σε θέση να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά και μόνο στο νόμο και τη συνείδησή τους.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διακηρύσσει την αντίθεση του δικηγορικού σώματος στη διεύρυνση της προσωρινής κράτησης με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως και στην κατά περίπτωση νομοθέτηση με αφορμή θέματα της επικαιρότητας, ενώ αυτονόητη είναι και η αντίθεση του Συλλόγου μας στο θεσμό της διοικητικής κράτησης.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα σύλληψη γνωστού επιχειρηματία… αυτή τη φορά για χρέη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 82χρονος για χρέη

Το νέο “πακέτο” μέτρων για ρυθμίσεις χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία – Έρχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε