Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παρίσι: Je Suis Paris Πάνος Λάμπρου και Αναγνωστοπούλου – Φωτογραφίες

Παρίσι: Je Suis Paris Πάνος Λάμπρου και Αναγνωστοπούλου – Φωτογραφίες

Je Suis Paris φωνάζει απόψε έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συζητήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες, με την υπόθεση Πανούση, ο Πάνος Λάμπρου. Στις 20.00 ήταν το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 22.00 του Ποταμιού. 

Ο Πάνος Λάμπρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για σιωπηρή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό, έξω από τη γαλλική πρεσβεία. 

Ο Πάνος Λάμπρου, ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε: “Στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος, πρέπει να κυριαρχήσει η θέληση όλων των λαών να σταματήσουν οι πόλεμοι, η βία που δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα”.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε: “Ξέρω ότι έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα με το προσφυγικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι πρόσφυγες πρέπει να ζήσουν με ασφάλεια, να πηγαίνουν στην Ευρώπη με ασφάλεια. Δεν πρέπει να φοβούνται τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, πρέπει να φοβούνται τη βία”.

Σχετικά με την υπόθεση Πανούση, όπου ο κ. Λάμπρου “πρωταγωνίστησε”, είπε: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα. Έχω κάνει μία δήλωση που τοποθετούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα”, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να στρέψουν την προσοχή τους σε μεγαλύτερα ζητήματα, όπως αυτό που συνέβη στη Γαλλία, το οποίο χαρακτήρισε “το πιο αποτρόπαιο χτύπημα που έχει γίνει στην Ευρώπη”. Πρότεινε, μάλιστα, τη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος, που θα επιτρέψει σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με ασφάλεια. 

 

Αναγνωστοπούλου: Να μην πληγούν δικαιώματα στο όνομα της ασφάλειας

“Ελπίζω πως δεν θα πληγούν τα δικαιώματα στο όνομα της ασφάλειας”, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

“ Όλα αυτά που έγιναν στο Παρίσι μας γεμίζουν θλίψη. Τα σημάδια ήταν φανερά εδώ και καιρό. Σημεία Ευρώπης λιτότητας, με μία πολιτική όπου κατέρρευσε όλη η Μέση Ανατολή, όπου ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, οικονομικός, πολιτικός, πολιτισμικός είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένος . Το να γίνει μία τέτοια κατάσταση στο Παρίσι, ήταν όχι αναμενόμενη, αλλά ήταν από αυτά που κανείς φοβάται πολύ όταν κυριαρχεί η οργή κι όχι η αλληλεγγύη, η αδελφότητα, η ισότητα και η ελευθερία. Πρέπει να ξυπνήσουν οι λαοί της Ευρώπης, η Δημοκρατία να γίνει πρόταγμα, σε όλα τα επίπεδα”, τόνισε.

Την ερώτηση αν η Ελλάδα θα χρειαστεί να πάρει έκτακτα μέτρα ασφαλείας η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε: “Ελπίζω πως δεν θα πληγούν τα δικαιώματα στο όνομα της ασφάλειας. ότι η ασφάλεια θα υπάρχει πάντα, αλλά στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Το μεγαλύτερο κακό μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι στο όνομα του τρόμου να καταπατήσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από την γαλλική πρεσβεία, στις 22.00, απηύθυνε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: “Είμαστε όλοι Γάλλοι! Είμαστε όλοι Γάλλοι; Σας καλώ το βράδυ στις 10 ώρα Ελλάδος -την ώρα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση στο Παρίσι- να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, βασιλίσσης Σοφίας 7 στην Αθήνα”, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα Christophe Chantepy

 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε