Ελλάδα

Πάσχα 2020: Ωράριο καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι ώρα κλείνουν

ΠΑΣΧΑ – ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, αύριο Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Ανοιχτά μόνο για έξι ώρες, από τις 13.00 μέχρι τις 19.00 θα είναι τα καταστήματα αύριο Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την αποφυγή συνωστισμού.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το συγκεκριμένο -έκτακτο- ωράριο λειτουργίας καταστημάτων προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη απόφαση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» και ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κατέστησε με κάθε τρόπο σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 1
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 2