Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πάσχα στην Ελλάδα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί και τα έθιμα που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά

Πάσχα στην Ελλάδα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί και τα έθιμα που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, με το Πάσχα στην Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας.

Η η ελληνική ύπαιθρος είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες που σχεδιάζουν φέτος να περάσουν γιορτές στο χωριό.

Ωστόσο, σε αρκετά μέρη της χώρας υπάρχουν πολλά έθιμα πασχαλινά που αναβιώνουν κάθε χρόνο και αξίζει να τα γνωρίσετε από κοντά, καθώς πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά κι επιστροφή στις ρίζες!

Πάσχα στην Κέρκυρα: Η Κέρκυρα, αρχόντισσα του Ιονίου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αυτή την περίοδο. Στην Κέρκυρα θα ζήσετε πραγματικά ένα διαφορετικό Πάσχα στην Ελλάδα. Ένα Πάσχα που θα σας μείνει αξέχαστο. Και δεν είναι οι διάσημοι «Μπότηδες» το μόνο πασχαλινό έθιμο του νησιού.

Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την περιφορά των Επιταφίων σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τις διάσημες φιλαρμονικές της πόλης να τους συνοδεύσουν, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια.

Πρώτος βγαίνει ο Επιτάφιος του Παντοκράτορα στο Καμπιέλλο, για να ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι μέχρι τις 10 το βράδυ που βγαίνει ο Επιτάφιος της Μητρόπολης.

Το Μεγάλο Σάββατο, στις έξι το πρωί, το έθιμο του τεχνητού σεισμού αποτελεί παράδοση για το Ναό της Παναγίας των Ξένων. Στη συνέχεια, ντόπιοι και επισκέπτες παίρνουν θέση στη μεγάλη πλατεία και στο Λιστόν για την Πρώτη Ανάσταση. Στις 11 η ώρα ακριβώς οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και ο θρήνος δίνει τη θέση του στη… φασαρία!

Είναι η ώρα των Μπότηδων. Μέσα σε ένα εκκωφαντικό και πανηγυρικό κλίμα, τα τεράστια κανάτια με τις κόκκινες κορδέλες και γεμάτα νερό εκτοξεύονται με δύναμη από τα στολισμένα μπαλκόνια των σπιτιών.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις