Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάσχα… ταλαιπωρίας για τους εκδρομείς! Ουρές χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό – Αυξημένη κυκλοφορία στην Εθνική

Πάσχα… ταλαιπωρίας για τους εκδρομείς! Ουρές χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό – Αυξημένη κυκλοφορία στην Εθνική

– Η Ανάσταση… δεν έρχεται για χιλιάδες οδηγούς που δοκιμάζουν την υπομονή τους στους δρόμους, κατά την επιστροφή τους από την πασχαλινή εξόρμηση
– Τεράστια ταλαιπωρία στην Ιόνια Οδό! Οδηγοί βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους!
– Προβλήματα υπάρχουν και στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας
– Πιο ομαλά (προς το παρόν) η επιστροφή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης
– Μέσα σε όλα αυτά, ο καιρός επιδεινώνεται και υπάρχει έκτακτο δελτίο για βροχές και πτώση της θερμοκρασίας!
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον… Γολγοθά των δρόμων

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε με την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου να είναι αυξημένη το απόγευμα. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην Ιόνια Οδό, ενώ η επιστροφή των εκδρομέων προς τη Θεσσαλονίκη γίνεται μέχρι αυτή την ώρα ομαλά.

Όλα αυτά ενώ ο καιρός κάνει τα… δικά του και από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, αναμένεται επιδείνωση με βροχές και αρκετό αέρα.

Δείτε στη συνέχεια του κειμένου την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

Ακίνητοι στην Ιόνια Οδό!

Ουρές αυτοκινήτων και καθυστερήσεις παρατηρούνται αυτή την ώρα, στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στην ολοκαίνουρια σήραγγα της Κλόκοβας.

Δείτε το βίντεο των… βασάνων που δημοσιεύει το nafpaktianews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, δεν γίνεται ομαλά, αφού ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων, οδήγησε στο να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων στην Ιόνια Οδό.

Άνθρωποι που πέρασαν από το σημείο, είπαν ότι η ουρά των αυτοκινήτων προς Αθήνα, ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα! Σύμφωνα με πληροφορίες από το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή…

Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να απόλαυσαν τον ολοκαίνουριο δρόμο στο “πήγαινε” ωστόσο στο “έλα” θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους…

Προβλήματα στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, δεν παρουσιάζονται προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας.

Αυξημένη η κίνηση από Κόρινθο μέχρι Κινέτα και από Νέα Πέραμο μέχρι Ελευσίνα

Σημειώνεται, ότι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ισχύουν για το ρεύμα εισόδου απαγορεύσεις, για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

     —> Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

     —> Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

     —> Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

     —> Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

     —> Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Καλύτερα οι Θεσσαλονικείς

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων οι οποίοι είχαν φύγει εκτός της πόλης, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα είναι υποτονική, ενώ στον αντίποδα, αυξημένη καταγράφεται από την Κατερίνη.

Ειδικότερα, στα διόδια των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, άνοιξαν ήδη δύο φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Το απόγευμα, λειτουργούσαν επτά ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και πέντε προς Αθήνα.

Θθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Βροχές, αέρας και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός χαλάει από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα έξι μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά η προγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και της Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και απο τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι νοτιάδες 4 με 5 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στην κεντρική μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς. Η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην Ηπειρο, την Δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συννεφιά που θα πυκνώσει και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Βροχές από το μεσημέρι και πολύ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα ησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Συννεφιά που θα αυξηθεί και θα έχει μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταογίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ έως 6. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη του Πάσχα

Στη Θράκη, υα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βαλτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, η συννεφιά θα είναι αυξημένη στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Από το βράδυ οι βροχές θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ και αργότερα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε