Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτμος: Το νησί με τις παραλίες που είναι σκέτη… Aποκάλυψη

Πάτμος: Το νησί με τις παραλίες που είναι σκέτη… Aποκάλυψη

Η Πάτμος, το Ιερό νησί των Δωδεκανήσων αποπνέει έναν αέρα θρησκευτικότητας, ακόμα και με την προσφώνηση του ονόματος της.

Όταν όμως βρεθείς στα εδάφη της θα ανακαλύψεις, πως όπως κάθε Αιγαιοπελαγίτικο μέρος εκτός απ´ την κατάνυξη, έχει να σου προσφέρει υπέροχες παραλίες για αξέχαστες βουτιές, βόλτες σε πανέμορφα σοκάκια και καλό φαγητό. Πάμε λοιπόν να την εξερευνήσουμε…

Η Πάτμος το μικροσκοπικό νησί των τεσσάρων παραδοσιακών οικισμών, θα σε μαγέψει απ´ την πρώτη στιγμή με την αρχιτεκτονική του. Διασχίζοντας τα σοκάκια της θα ανακαλύψεις, αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς.

Το καράβι σου θα δέσει στη Σκάλα, το λιμάνι του νησιού, που θα αποτελέσει και το ορμητήριο της περιπέτειας σου.

Ξεκινά, επισκεπτόμενος τον αρχαιολογικό χώρο του Καστελλίου, στη δυτική πλευρά της Σκάλας, για να δεις από κοντά τα ερείπια απ´ τα τείχη που στέκουν στην περιοχή, σημάδια της παλιάς οχύρωσης του τόπου.

Καθώς συνεχίζεις τον δρόμο σου προς τη χώρα, θα δεις πάνω στο λόφο, το μοναδικό σπήλαιο της αποκάλυψης.

Τόπος εξορίας του Ιωάννη, όσο διέμεινε εκεί συνέγραψε το ομώνυμο ιερό βιβλίο.

Στον γεμάτο μυσταγωγία αυτό χώρο, θα έχεις την ευκαιρία να αγγίξεις την τριπλή σχισμή του βράχου απ´ την οποία ακούστηκε ο λόγος του θεού, όπως και τις εσοχές που τον βοηθούσαν να καταφέρνει να σηκώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις