Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Παύλος Γιαννακόπουλος: Δεν έλειψε κανείς από το τελευταίο αντίο [pics, vids]

Παύλος Γιαννακόπουλος: Δεν έλειψε κανείς από το τελευταίο αντίο [pics, vids]

– Κηδεύτηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος
– “Αθάνατος” και “Μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας, Παύλο θεέ για πάντα ανάμεσά μας” φώναζε ο κόσμος
– Τον αποχαιρέτισαν τραγουδώντας τον ύμνο του Παναθηναϊκού – “Κράτα γερά” φώναζαν στον γιο του Δημήτρη και στον αδερφό του Θανάση
– Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
– Αποθεώθηκαν Μποντίρογκα, Βράνκοβιτς και Γιαννάκης
– Χιλιάδες κόσμου από το πρωί στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός του
– Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στη Μητρόπολη
– Από τους πρώτους που έφτασαν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς – Λύγισε και ξέσπασε σε λυγμούς

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο εμβληματικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, κηδεύεται σήμερα (13.06.2018). Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών. Το λαϊκό προσκήνυμα θα διαρκέσει έως τις 13:30. Στις 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών και στη συνέχεια θα γίνει η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο.

Η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου έφτασε λίγο πριν από τις 08:00 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Χιλιάδες κόσμου, που λάτρεψε για όσα προσέφερε στην ομάδα τους αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων που αναγνωρίζουν την πρόσφορά τους, απέτισαν φόρο τιμής.

Τη στιγμή που το φέρετρο του Παύλου Γιαννακόπουλου βγήκε από την εκκλησία, ο κόσμος που δεν έφυγε λεπτό από τη Μητρόπολη ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Με τον ύμνο του Παναθηναϊκού και το σύνθημα “Παύλο ζεις εσυ μας οδηγείς” τον αποχαιρέτισαν για πάντα. Και όταν είδαν τον γιο του Δημήτρη και τον αδερφό του Θανάση, τους ζητούσαν να κάνουν κουράγιο. “Κράτα γερά Δημήτρη”, φώναζαν στον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, που συντετριμμένος κι ο ίδιος δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της μητέρας του Δέσποινας.

Συγκλονιστικές οι στιγμές όταν το φέρετρο βγήκε από το παρεκλήσι για να μεταφερθεί στη Μητρόπολη για να ξεκινήσει η κηδεία. Τα χειροκροτήματα του κόσμου “κάλυψαν” τα πάντα. “Αθάνατος” φώναζαν. Και έως την εκκλησία τον συνόδευαν τα σύνθηματα: “Μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας, Παύλο θεέ για πάντα ανάμεσά μας” και “Εκεί ψηλά, στη Θύρα 13, έχουμε έξι ευρωπαϊκά, τα τρία να κοιτάνε στην Αθήνα, τα τρία προς τον Πειραιά. Κι αν σήμερα, που έφυγε ο Παύλος και πέταξε ψηλά στον ουρανό δεν ξεχάσω τι μου χάρισε ποτέ μου, γι’ αυτό κι εγώ θα τραγουδώ”.

Ράκος ο μοναχογιός του Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλά και ο αδερφός του, Θανάσης.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Παύλος Γιαννακόπουλος: Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο αντίο η ομάδα του Παναθηναϊκού. Η αποστολή έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 14:00, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη “οδηγεί” τους παίκτες.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Παύλος Γιαννακόπουλος κηδεία
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Κώστας Καραμανλής
Φωτογραφία Eurokinissi

Γιώργος Βαρδινογιάννης
Ντέγιαν Μποντίρογκα – Φωτογραφία Eurokinissi

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης – Φωτογραφία Eurokinissi
Άδωνις Γεωργιάδης – Φωτογραφία Eurokinissi
Φώφη Γεννηματά – Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Φωτογραφία Eurokinissi
Γιάννης Ζουγανέλης
Σταύρος Θεοδωράκης
Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης

Στόγιαν Βράνκοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο Γιάννης Μπουρούσης

Ο Αργύρης Πεδουλάκης
Αντώνης Αντωνιάδης
Μίμης Δομάζος
Φάνη Πάλλη Πετραλιά

«Εμπειρία ζωής, γιατί γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που όμοιό του η ζωή και η Ιστορία, δεν χαρίζει συχνά. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε κάτω από το ευφυές αλλά οικείο βλέμμα του, που ακούσαμε τις προτροπές και τις συμβουλές του, που ακολουθήσαμε τις οδηγίες του, που ήταν ο οδηγός μας», αναφέρουν στο αποχαιρετηστήριο μήνυμα τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ.

Συντετριμμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Μέσα σε σχεδόν 40 μέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποχαιρέτισε δυο από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Πρώτα τον αδερφό του Κώστα και σήμερα τον Παύλο. Έφτασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 13:00, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες τον στήριζαν συνεχώς.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εμφανέστατα καταρρακωμένος από το θάνατο του αδερφού του, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που ήταν εκείνη την ώρα στη Μητρόπολη.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, καθώς κατευθυνόταν στο παρεκκλήσι όπου από το πρωί βρίσκεται το φέρετρο, χαιροκροτήθηκε ξανά από τον κόσμο. “Κράτα γερά Θανάση” του φώναζε κι εκείνος τους ευχαριστούσε συγκινημένος.

Παύλος Γιαννακόπουλος κηδεία

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Από την πρώτη στιγμής ήταν πολύς ο κόσμος που στάθηκε στην ουρά για να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στη Μητρόπολη και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής που χάρη στον Παύλο Γιαννακόπουλο ανέλαβε την ομάδα το 1999 και την οδήγησε σε ανεπανάληπτες επιτυχίες.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φτάνει στη Μητρόπολη

Παύλος Γιαννακόπουλος κηδεία Ομπράντοβιτς

Ο Μιχάλης Γεωργαντής (εμβληματική φυσιογνωμία του βόλεϊ του Παναθηναϊκού) δήλωσε πως ο «Ζοτς» μέσα στην εκκλησία άρχισε να τρέμει στο αριστερό του χέρι και γυρνώντας προς το αμάξι του, δάκρυσε. Όταν μπήκε στο αμάξι, έβγαλε το σακάκι του και ξέσπασε σε κλάματα.

«Δεν έχω λόγια για να πω πόσο ευγνώμων είμαι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, γι’ αυτά που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Δεν φθάνουν τα λόγια για να πω αυτό που αισθάνομαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Αφού απέτισε τον φόρο τιμής στον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα, ο Ομπράντοβιτς έφυγε για να επιστρέψει στην Τουρκία, όπου απόψε η Φενέρμπαχτσέ αντιμετωπίζει την Τόφας στον 5ο τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος.

Παύλος Γιαννακόπουλος κηδεία Ομπράντοβιτς

Τα στεφάνια

Ανάμεσα σε εκείνους που έστειλαν στεφάνια στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Μπορεί ο πρώτος να έφυγε με άσχημο τρόπο από τον Παναθηναϊκό αλλά ο Παύλος Γιαννακόπουλος ποτέ δεν μίλησε για το “διαζύγιο” του διεθνούς άσου με το “τριφύλλι”. Ούτε και τον κατηγόρησε ποτέ γιατί επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό.

Στεφάνι έστειλε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παύλος Γιαννακόπουλος κηδεία

Εικόνες από τη Μητρόπολη

Ο Παναγιώτης Φασούλας
Ο Αντώνης Φώτσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
Ο Δημήτρης Παπανικολάου

Οι παλιές δόξες του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης και Σπύρος Λιβαθηνός

Ένα πανό από τα “παιδιά” του
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Τάκης Οικονομόπουλος, παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις