Ελλάδα

Πειραιάς: Αυξήθηκαν κατά 85% οι επιβάτες κρουαζιέρας και κατά 14% τα κρουαζιερόπλοια φέτος

Αυξήθηκαν οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών κρουαζιέρας το 8μηνο του 2023 στο λιμάνι του Πειραιά, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συγκαταλέγεται στα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο!

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2023 σημειώθηκε αύξηση στο σύνολο επιβατών κατά 85% σε σχέση με το 2022 ενώ οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων έφτασαν τις 478 το 2023, έναντι 419 το 2022, αύξηση της τάξεως του 14%.

Πιο αναλυτικά, στους 8 μήνες του 2023 διακινήθηκαν 928.357 επιβάτες έναντι 500.905 το ίδιο διάστημα το 2022, με το 78% των πλοίων και το 55% των επιβατών να πραγματοποιούν homeporting (αφετηρία και άφιξη στο ίδιο λιμάνι).

Σημειώνεται ότι η ΟΛΠ ΑΕ συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην ευρωπαϊκή έκθεση για την κρουαζιέρα «Seatrade Europe, Cruise & River Cruise Convention 2023», η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.

Η SeaTrade Europe είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα της κρουαζιέρας και συγκεντρώνει διαχρονικά όλους τους ηγέτες του κλάδου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις γύρω από την κρουαζιέρα με βάση την καινοτομία, την αριστεία και τη βιωσιμότητα στις σχετικές λιμενικές λειτουργίες.

Η ΟΛΠ ΑΕ μέσω της συμμετοχής των έμπειρων στην κρουαζιέρα στελεχών της αλλά και με το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο εκεί, ανέδειξε τις ανωτέρου επιπέδου λιμενικές υπηρεσίες κρουαζιέρας του λιμένος Πειραιά, μοιράστηκε την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει και έλαβε μέρος σε συζητήσεις για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, με γνώμονα τη σταθερή εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών με σεβασμό στο περιβάλλον και μέριμνα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γυναίκα καταγγέλλει γιατρό για λάθη κατά τη διάρκεια επέμβασης: «Το 2022 έπαθα περιτονίτιδα, θα πέθαινα»
Η 45χρονη με την γιατρό βρίσκονται στα δικαστήρια - Η ασθενής καταγγέλλει ότι πλέον ζει ρομποτικά, χωρίς στομάχι και πώς «η γιατρός πρέπει να περίμενε να τελειώσω κιόλας»
Young female surgeon performing surgery on dog.
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
«Της μιλήσανε πολύ άσχημα, την προσβάλανε, την βρίσανε, την χτύπησαν τραβώντας της τα μαλλιά, την βάλανε να γονατίσει και να ζητήσει συγνώμη για κάτι που δεν έχει κάνει», καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με τον αστυνομικό που παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με μηχανή
Ο αστυνομικός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για τα αδικήματα της «επικίνδυνης οδήγησης» και για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Τροχαίο δυστύχημα
17
Ξεσπά ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό 17χρονης στα Χανιά - «Είναι ψέματα, ήταν με τη θέλησή της»
«Το ξενοδοχείο κλείστηκε στο όνομα της κοπέλας που βιάσανε, υποτίθεται, μάλλον ήθελε να βγάλει χρήματα και έχει και ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για την 17χρονη
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color