Ελλάδα

Πέντε προτάσεις για διήμερη εκδρομή σε παραδοσιακά χωριά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διήμερη εκδρομή σε γραφικούς προορισμούς και παραδοσιακά χωριά. Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου έχουν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι έτοιμα να να παραλάβουν την σκυτάλη από τις κοντινές παραλίες για βουτιές και να την δώσουν στα χωριά σε μικρή χιλιομετρική απόσταση για εκδρομές.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιους γραφικούς και συνάμα πανέμορφους τόπους, μπορείς να ανακαλύψεις αυτό το διήμερο.

Δημητσάνα, Αρκαδία: Η πανέμορφη Δημητσάνα, η πρωτεύουσα της Γορτυνίας στην Πελοπόννησο είναι σίγουρο πως μαγεύει κάθε επισκέπτη της με την μπαρουτοκαπνισμένη ομορφιά της. Τα λιθόκτιστα μονοπάτια της σε καλούν να τα εξερευνήσεις περπατώντας τα, ενώ οι λόφοι της σου ζητούν να σκαρφαλώσεις και να απολαύσεις την πανοραμική θέα του σκηνικού.

Χτισμένη πάνω στα απομεινάρια της παλαιάς Τεύθις, βαδίζοντας στην Δημητσάνα θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις γραφικά αρχοντόσπιτα και κυκλικές παραδοσιακές πλατείες με μαγαζιά που περιμένουν να δοκιμάσεις τις λιχουδιές τους.

Το εκκλησιαστικό της μουσείο, μαζί με το διάσημο της ρολόι και την βιβλιοθήκη με τα σπάνια βιβλία, είναι κάποιες μόνο από τις στάσεις που μπορείς να κάνεις όσο βρίσκεσαι σε αυτό το πανέμορφο τόπο. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Λούσιο ποταμό και να επιδοθείς σε ράφτινγκ στα νερά του.

Πώς θα φτάσεις εκεί: Ο υπέροχος τόπος της Δημητσάνας απέχει περίπου διακόσια χιλιόμετρα από την Αθήνα μια διαδρομή κοντά δυόμιση ωρών για να την διασχίσεις

Παύλιανη, Φθιώτιδα: Η Παύλιανη, ο πανέμορφος οικισμός της Στερεάς Ελλάδας, εκτείνεται στις πλαγιές του όρους Οίτη και υπόσχεται να σε αφήσει πλήρως ενθουσιασμένο άμα βρεθείς στα εδάφη της.

Χωρισμένη σε κάτω και άνω Παύλιανη, η κατάφυτη βλάστηση της σε περιμένει να την ανακαλύψεις πεζοπορώντας, υπό τον υπνωτιστικό ήχο των νερών που τρέχουν, αφού στο περιβάλλον της θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις παραδοσιακούς νερόμυλους.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Πανούτσος δίνει μάχη με τον ιό του Δυτικού Νείλου – Νοσηλεύεται πάνω από 30 μέρες στη ΜΕΘ
Ο 78χρονος δημοσιογράφος σήκωσε υψηλό πυρετό και επισκέφθηκε τα επείγοντα του νοσοκομείου, όπως μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
«Καμίνι» από σήμερα η χώρα λόγω του καύσωνα - Στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο τοπικά
Η πιο δύσκολη ημέρα, αλλά και νύχτα, αναμένεται να είναι η Κυριακή - Στην Αθήνα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ και η νύχτα στην πρωτεύουσα θα παραμείνει ιδιαίτερα ζεστή
Ζέστη
Επιμένουν τα 40άρια μέχρι την Τετάρτη - Το Σάββατο η χειρότερη μέρα του καύσωνα, οι περιοχές που θα είναι «στο κόκκινο»
«Εμμονικός» καύσωνας και αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ασθενών ανέμων - Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες
Καιρός 5