Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πέντε προτάσεις για διήμερη εκδρομή σε παραδοσιακά χωριά

Πέντε προτάσεις για διήμερη εκδρομή σε παραδοσιακά χωριά

Διήμερη εκδρομή σε γραφικούς προορισμούς και παραδοσιακά χωριά. Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου έχουν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι έτοιμα να να παραλάβουν την σκυτάλη από τις κοντινές παραλίες για βουτιές και να την δώσουν στα χωριά σε μικρή χιλιομετρική απόσταση για εκδρομές.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιους γραφικούς και συνάμα πανέμορφους τόπους, μπορείς να ανακαλύψεις αυτό το διήμερο.

Δημητσάνα, Αρκαδία: Η πανέμορφη Δημητσάνα, η πρωτεύουσα της Γορτυνίας στην Πελοπόννησο είναι σίγουρο πως μαγεύει κάθε επισκέπτη της με την μπαρουτοκαπνισμένη ομορφιά της. Τα λιθόκτιστα μονοπάτια της σε καλούν να τα εξερευνήσεις περπατώντας τα, ενώ οι λόφοι της σου ζητούν να σκαρφαλώσεις και να απολαύσεις την πανοραμική θέα του σκηνικού.

Χτισμένη πάνω στα απομεινάρια της παλαιάς Τεύθις, βαδίζοντας στην Δημητσάνα θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις γραφικά αρχοντόσπιτα και κυκλικές παραδοσιακές πλατείες με μαγαζιά που περιμένουν να δοκιμάσεις τις λιχουδιές τους.

Το εκκλησιαστικό της μουσείο, μαζί με το διάσημο της ρολόι και την βιβλιοθήκη με τα σπάνια βιβλία, είναι κάποιες μόνο από τις στάσεις που μπορείς να κάνεις όσο βρίσκεσαι σε αυτό το πανέμορφο τόπο. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Λούσιο ποταμό και να επιδοθείς σε ράφτινγκ στα νερά του.

Πώς θα φτάσεις εκεί: Ο υπέροχος τόπος της Δημητσάνας απέχει περίπου διακόσια χιλιόμετρα από την Αθήνα μια διαδρομή κοντά δυόμιση ωρών για να την διασχίσεις

Παύλιανη, Φθιώτιδα: Η Παύλιανη, ο πανέμορφος οικισμός της Στερεάς Ελλάδας, εκτείνεται στις πλαγιές του όρους Οίτη και υπόσχεται να σε αφήσει πλήρως ενθουσιασμένο άμα βρεθείς στα εδάφη της.

Χωρισμένη σε κάτω και άνω Παύλιανη, η κατάφυτη βλάστηση της σε περιμένει να την ανακαλύψεις πεζοπορώντας, υπό τον υπνωτιστικό ήχο των νερών που τρέχουν, αφού στο περιβάλλον της θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις παραδοσιακούς νερόμυλους.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις