Ελλάδα

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαργκώ Κουμανάκου

Νέα απώλεια «μετρά» ο χώρος της δημοσιογραφίας. Τελευταίο θύμα η Μαργκώ Κουμανάκου, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Η δημοσιογράφος Μαργκώ Κουμανάκου πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Η Μαργκώ Κουμανάκου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο σπούδασε κοινωνιολογία και πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ και το Παρίσι.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από την «Αυριανή», ασχολούμενη με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Το 1984 πηγαίνει στην ΕΡΤ2, έχοντας την ευθύνη του ρεπορτάζ και την επιμέλεια της εκπομπής της Βουλής.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ το 1992 μετατάχθηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.

Είχε εργαστεί, επίσης, στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος» και «Νίκη».

Η Μαργκώ Κουμανάκου ήταν μία δημοσιογράφος εργατική και καταρτισμένη. Δούλεψε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, καλύπτοντας όλα τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών.

Διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα του χαρακτήρα αλλά και την επαγγελματική της απόδοση. Είχε εργαστεί, επίσης, και στις Βρυξέλλες με την ίδια επιτυχία και επάρκεια.

«Φεύγει», δυστυχώς, πρόωρα αφήνοντας, όμως, τις καλύτερες αναμνήσεις στους συναδέλφους που συνεργάστηκαν μαζί της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά την καλή συνάδελφο, που εργάστηκε με αυταπάρνηση και διέγραψε μια πορεία χωρίς ποτέ να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στον εργασιακό χώρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλούσε με γενναιότητα για τον καρκίνο – «Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό αγωγή, προσβλήθηκε και από κορονοϊό, μετά από ταξίδι στην Κύπρο για συναυλίες που έδωσε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Διονύσης Σαββόπουλος
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα