Ελλάδα

Πέθανε ο συνθέτης και κιθαρίστας δημοτικού τραγουδιού Κώστας Σούκας σε ηλικία 81 ετών

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και σημαντικού εκπροσώπου της δημοτικής μουσικής, Κώστα Σούκα, ο οποίος πέθανε σήμερα (06.11.2024) σε ηλικία 81 ετών.

Ο Κώστας Σούκας υπήρξε ένας δεξιοτέχνης και πρωτοπόρος μουσικός συνθέτης που μάγευε με το ταλέντο του στην κιθάρα, αποτελώντας πρότυπο για πολλούς νεότερους καλλιτέχνες της δημοτικής μουσικής. Τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέλφια του Βαγγέλης και Βασίλης Σούκας έπαιζαν κλαρίνο ενώ ξάδελφός τους ήταν ο γνωστός συνθέτης Τάκης Σούκας.

Γεννήθηκε στο Κομπότι Άρτας και ήταν μέλος της ηπειρώτικης μουσικής οικογένειας των Σουκαίων. Ο Κώστας Σούκας ακολούθησε από νωρίς τον δρόμο της μουσικής.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1957 παίζοντας κιθάρα και συνθέτοντας τραγούδια τα οποία μέσα στα επόμενα χρόνια τραγουδήθηκαν από μεγάλα ονόματα του δημοτικού αλλά και του λαϊκού ρεπερτορίου.

Κάποιοι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ήταν ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Σοφία Κολλητήρη, η Βάσω Χατζή, η Έλενα Γιαννακάκη,, ο Σταύρος Ζούμπας, η Ελευθερία Χριστοπούλου, ο Τόλης Κωστενίδης, η Φωτεινή Μαυράκη.

Συνεργάστηκε επίσης και με γνωστούς στιχουργούς όπως ο Δημήτρης Βαρσαμίδης, ο Λάκης Τσώλης, ο Σωτήρης Τσενές, ο Γιώργος Πιας, ο Γιάννης Καπλάνογλου, η Σούλα Βασιλάκου και πολλούς άλλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός