Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πετράλωνα: Ο λογοτέχνης που τράβηξε τα παιδιά από τον βούρκο – Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της φρίκης

Πετράλωνα: Ο λογοτέχνης που τράβηξε τα παιδιά από τον βούρκο – Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της φρίκης

Ένας λογοτέχνης είναι ο άνθρωπος που έσωσε τα δύο αδέρφια από τα Πετράλωνα. Πήρε τη γενναία πρωτοβουλία να ξεσκεπάσει την πλέον ανατριχιαστική υπόθεση παιδοβιασμού που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στα ελληνικά χρονικά.

Ο λογοτέχνης γι’ αρκετό καιρό παρατηρούσε την περίεργη συμπεριφορά του παιδιού αλλά και της μητέρα του από τα Πετράλωνα. «Κατά τα τέλη του καλοκαιριού του ’15, ερχόμαστε σε μια πιο κοντινή σχέση με τη μητέρα, όταν λέω σχέση εννοώ επαφή, πέραν του πελατειακού που είχε με την ιδιοκτήτρια του καφέ, σε μία περίεργη συμπεριφορά, εξέθετε το τι συνέβαινε στο σπίτι της, μιλούσε όλο και περισσότερο για τον σύζυγό της, για τον γιο της έβγαζε ακραία αρνητικά ζητήματα και βέβαια, πολύ πριν από αυτό, περίπου ένα έτος, περιφερόταν στη γειτονιά και διέδιδε ότι το παιδί έπινε φάρμακα, κατανάλωνε διάφορες ουσίες όταν το άφηνε μόνο, και να λέει ότι ‘αν τον δείτε ποτέ μόνο, μην του δώσετε κανένα φάρμακο’ διότι του κάνω πλύση στομάχου, τον τρέχω στα νοσοκομεία και δεν μπορώ να τον ξαναπάω πια στα νοσοκομεία γιατί του έχω κάνει ήδη δύο πλύσεις και μετά θα μου πάρουν την επιμέλεια», λέει ο ίδιος.

Ο άνδρας αυτός έπρεπε να βρει έναν τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας ώστε να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με το 7χρονο αγοράκι. Έτσι, πρότεινε να του κάνει μαθήματα και κάπως έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι της φρίκης.

«Όταν μπήκα Γενάρη του ’16 στο σπίτι αυτό γιατί ξεκίνησα τα μαθήματα, ας πούμε, το πρώτο το οποίο κλήθηκα να κάνω, από την συνείδησή μου, όχι από τη μητέρα, ήταν να αρχίσω να τακτοποιώ το δωμάτιο και κατόπιν το σπίτι αυτό.

»Το δωμάτιο του αγοριού ήταν κάτι χειρότερο από έναν στάβλο. Ένας σκουπιδότοπος, με κατσαρίδες, με τα ρούχα του βρώμικα και ατημέλητα, με τα δόντια του κατακίτρινα, με τα χείλια του σκασμένα γεμάτα πύον, με τις κινήσεις αυτές που σας είπα.

»Παράλληλα με αυτά τα οποία βλέπαμε στο παιδί, εντάξει, στα παιδιά, έχουμε και μία μητέρα να ανοίγεται σε εμάς όλο και περισσότερο και λέει με απόλυτη φυσικότητα εκτρώματα τα οποία συνέβαιναν μέσα στο σπίτι της».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Πετράλωνα: Φρίκη στα χέρια του πατέρα

Όσο περνούσαν η μέρες, η μητέρα θεωρούσε ότι μπορούσε να πει ακόμα περισσότερα στον λογοτέχνη. Άρχισε να ανοίγεται και τα όσα περιέγραφε είναι σοκαριστικά.

«Η ίδια μας μιλούσε για την έκφυλη συμπεριφορά της οικογένειας του άντρα της, η ίδια μας έλεγε ότι ο άνθρωπος αυτός γυρνούσε διαρκώς γυμνός μέσα στο σπίτι, για καιρό τα φιλούσε στο στόμα τα παιδιά κι αυτός και ο αδελφός του, ότι έκαναν γυμνοί μπάνιο μαζί.

»Το καλοκαίρι, τον Ιούλιο του ’17, άρχισε να συγκεκριμενοποιεί το τι συνέβαινε και από πού είχε μάθει όλα αυτά τα πράγματα κι αυτός και οι αδελφές του. Ξεκινάει ο … και μιλάει πολύ συγκεκριμένα για το τι αρχικά του έκανε ο πατέρας του και ο αδελφός του πατέρα του στην … Θεσσαλονίκης. Ο οποίος παρεμπιπτόντως, είναι πατέρας 2,3 κοριτσιών».

Ο λογοτέχνης ακούγοντας το παιδί να περιγράφει τον ασύλληπτο εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του ίδιου του του πατέρα, ήταν αδύνατο να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Η αντίδραση της μητέρας του παιδιού όμως, ήταν αυτή που τον σόκαρε ακόμη περισσότερο.

«Ειδοποιήσαμε κατευθείαν τη μητέρα ότι ‘αυτά τα οποία υποψιαζόμασταν με βάση όσα μας έλεγες είναι αλήθεια’, η μητέρα άκουσε ατάραχη, μάλιστα, μία από τις περιβόητες ατάκες της ήταν ‘μήπως αυτά τα προκαλεί ο γιος μου επειδή είναι όμορφος;’.

»Αμέσως βλέπει, η κυρία … (παιδοψυχολόγος) το παιδί, την οποία είχε καλέσει στο γραφείο η δικηγόρος η συγκεκριμένη, είπε ότι ‘το παιδί, προφανώς και λέει αλήθεια και είναι σε εσάς, αν θα ξεκινήσετε τον ‘πόλεμο’ ή θα τον σταματήσετε’. Η μητέρα με ρώτησε, επειδή εγώ πάντα ήμουν παρών ‘τι κάνουμε;’ της είπα ότι ‘προφανώς εάν δεν θα το κάνεις εσύ, θα το καταγγείλω εγώ’».

Ακολούθησε η καταγγελία της μητέρας στις Αρχές και η έκδοση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του πατέρα να μην πλησιάζει και να μην έρχεται σε καμία επαφή με τον γιο του.

Μέτρα τα οποία, όπως ο λογοτέχνης καταγγέλλει, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, αλλά ακόμη και σήμερα παραβιάζονται σχεδόν καθημερινά, με τον πατέρα να περνά σχεδόν καθημερινά από μέρη στα οποία βρίσκεται το παιδί και τον βλέπει.

Πετράλωνα – Σπύρος Χαριτάτος: «Ο λογοτέχνης είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το αγόρι που έπεσε θύμα βιασμού»

Ο Σπύρος Χαριτάτος, ως νομικός σύμβουλος των θυμάτων μίλησε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο συγγραφέας που φροντίζει το 17χρονο παιδί μέχρι και σήμερα έχει καταθέσει αίτημα αναδοχής για το αγόρι της οικογένειας από τα Πετράλωνα, αποκάλυψε ο Σπύρος Χαριτάτος και το ίδιο θα έκανε και για την 22χρονη εάν ήταν ανήλικη, καθώς τα αντιμετωπίζει ως πατέρας και τα δύο παιδιά.

Είναι ο άνθρωπος, ο συγγραφέας αυτός που έχει αναλάβει τα πάντα γύρω από την ζωή των παιδιών, την σίτισή τους και την ιατρική τους περίθαλψη.

Σχετικά με την υγεία των παιδιών ανέφερε ο νομικός σύμβουλος ότι και τα δύο έχουν αυτοάνοσα νοσήματα.

 

Πετράλωνα: «Ο 17χρονος είδε τον πατέρα του σε κοντινή απόσταση» – Τι λέει ο νομικός σύμβουλος της 22χρονης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το νέο περιστατικό βιασμού ανηλίκων στα Πετράλωνα από τον ίδιο τους τον πατέρα. Όπως είπε ο Σπύρος Χαριτάτος, νομικός σύμβουλος της 22χρονης, μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, ο 17χρονος σήμερα γιος, που φαίνεται να έχει υποστεί και τη μεγαλύτερη φρίκη από τον ίδιο του τον πατέρα, του κατήγγειλε ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχει πάρει κατά του πατέρα του, τον είδε τις προηγούμενες μέρες κοντά στα περιβάλλοντα που διαβιεί και εκπαιδεύεται.

«Είδε ένα πρόσωπο και αναγνώρισε τη φυσιογνωμία του πατέρα του. Μου είπε ότι έχει και αποδεικτικό υλικό. Κινούνταν στην περιοχή κοντά σε χώρους του σχολείου και της οικίας του (σ.σ. 17χρονου)».

«Να σταμάτησε τώρα γιατί θα περάσουμε σε δραστικά μέτρα», είπε ο Σπύρος Χαριτάτος.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις