Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα του λόγια στη φυλακή της Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται, πλέον, στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται δράστες σεξουαλικής φύσης εγκλημάτων, σε μια υπόθεση που σόκαρε τον καλλιτεχνικό κόσμο με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι ήδη γεγονός.

Ο γνωστός ηθοποιός -που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού- αρνείται τα πάντα από την πρώτη στιγμή, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια, οι οποίες διέταξαν την προφυλάκισή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε την Τετάρτη, 28.07.2021, στις φυλακές Τρίπολης και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα, με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, ο ηθοποιός σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους αν είναι καλά, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Όχι, δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ εδώ».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Το σκεπτικό της απόφασης της προφυλάκισης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων από τις δικαστικές αρχές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκισή του.

Με βάση το ρεπορτάζ, την απόφαση των δικαστικών αρχών, της 15ης τακτικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, βάρυνε το γεγονός ότι στον Πέτρο Φιλιππίδη αποδίδεται μια μακρά περίοδος δράσης του, καθώς η πρώτη πράξη για την οποία κατηγορείται έχει χρόνο τέλεσης το 2008 και η τελευταία το 2014.

Click4more: Ο Λιγνάδης και οι άλλοι… γνωστοί συγκρατούμενοι του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σκηνοθέτης-θιασάρχης φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ρόλο έπαιξε και η ιδιαίτερη σκληρότητα που φέρεται να επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Με πληροφορίες από: Alpha.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις