Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Τον έσωσε η γειτόνισσα με τις φωνές της – Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στο διαμέρισμά του

Σύμφωμα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του διαμερίσματος και συγκεκριμένα από το σημείο που βλέπει στον ακάλυπτο χώρο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο σπίτι του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη αναζητούν οι αρχές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18.07.2025) στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη που βρίσκεται στην οδό Πατησίων και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Ο ηθοποιός ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της φωτιάς με μια γειτόνισσα να βλέπει τις φλόγες και ειδοποιεί τον Πέτρο Φιλιππίδη. Βρισκόνταν στο σαλόνι του σπιτιού, στην πρόσοψη της λεωφόρου Πατησίων, ενώ η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του κτιρίου.

«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει “βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου”, αυτή τη στιγμή ο Πέτρος ο Φιλιππίδης δεν θα ήταν στη ζωή. Η φωτιά μεταδόθηκε πολύ γρήγορα, κοιμόταν ο Πέτρος και θα είχε καεί. Ο Πέτρος ζει από θαύμα. Αν δεν ήταν η καλή γειτόνισσα, δεν θα ζούσε τώρα», τόνισε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωμα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του διαμερίσματος και συγκεκριμένα από το σημείο που βλέπει στον ακάλυπτο χώρο. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα σε τι οφείλεται.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο γιατί η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο του μπαλκονιού ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ακόμη κι αυτό του εμπρησμού.

Το διαμέρισμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά δεν έχει καεί ολοσχερώς. Εχουν καταστραφεί τα δύο δωμάτια που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του διαμερίσματος, εκεί που εντοπίστηκε η φωτιά και κάποια αντικείμενα που βρίσκονταν στο πίσω μπαλκόνι επίσης έχουν καταστραφεί.

Από την πολυκατοικία απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι ένοικοί της είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια των πυροσβεστών χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ενώ στο σημείο μετέβη και το ΕΚΑΒ.

Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη
Φλόγες στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην οδό Πατησίων

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα ο Πέτρος Φιλιππίδης δηλώνει ενοικιαστής.

Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη
Η φωτιά ξέσπασε στο πίσω μέρος του διαμερίσματος του Πέτρου Φιλιππίδης και επεκτάθηκε γρήγορα

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε και ένα πρόβλημα με έναν πυροσβέστη, ο οποίος από την εισπνοή καπνού ένιωσε μια αδιαθεσία, οπότε πήγε στο σημείο το ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο 251 νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πυροσβέστης δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο ψαράς που απεγκλώβισε 30 ανθρώπους από τη φωτιά στο Ρέθυμνο - «Ακούγονταν εκρήξεις»
Μιλώντας στο Cretalive.gr, ο Νίκος Ματθαιάκης περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που απεγκλώβισε τον κόσμο από την παραλία του Αγίου Παύλου, την ώρα που οι φλόγες περικύκλωσαν την περιοχή
Ρέθυμνο
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Ασώματου – Απεγκλωβισμός 50 ατόμων από την Πρέβελη
«Στο έλεος» της πυρκαγιάς και ο Ασώματος, συνεχίζονται οι προληπτικές εκκενώσεις - Πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων και νέο μήνυμα του 112
Φωτιά
26
Οδική ασφάλεια: Νέα στρατηγική με αιχμή την τεχνολογία, τις κάμερες και τις παρεμβάσεις στις υποδομές
Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο που συνδυάζει την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την επέκταση των συστημάτων επιτήρησης, έργα οδικής ασφάλειας και νέα ψηφιακά εργαλεία, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
Συνέντευξη Τύπου για την οδική ασφάλεια