Ελλάδα

Πλαφόν μισθών 1.500 ευρώ στο Δημόσιο;

Η τρόϊκα επιστρέφει στην Αθήνα και το «χαλί» το …έστρωσαν τα νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που συζητά και σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, με αιχμή του δόρατος το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που θα ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου, αλλά και το πρόγραμμα «εφεδρείας» στο δημόσιο.

Με το μέτρο της εφεδρείας όμως να “μπλοκάρει” σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όλα δψείχνουν ότι το βάρος της μείωσης των δαπανών θα το σηκώσει σε πρώτη φάση το μισθολόγιο.

Έτσι για να υπάρξει μεσοσταθμική μείωση 20% στις μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου, τα… νούμερα μεταφράζονται σε μισθούς των 1500 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα είναι ο μέσος όρος, δηλαδή οι μισθοί θα κινούνται από 1.300 ως 1.700 ευρώ. Η μείωση της λεγόμενης ψαλίδας θα είναι θεαματική. Δηλαδή στο δημόσιο τομέα ο νεοεισερχόμενος με τον διευθυντή τμήματος θα έχουν μια μισθολογική διαφορά της τάξης των 1.000.

Στις περιπτώσεις μάλιστα συγκεκριμένων υπουργείων με τα πολλά και μεγάλα επιδόματα η μέση μείωση θα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 1.300 ευρώ (μεικτά) το μήνα.

Διαβάστε επίσης
Συναγερμός για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για ολόκληρο το δημόσιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 37χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης στην Πάτρα
Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, για «βιασμό ανηλίκου» και «κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη»
Πάτρα 4