Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας – Δικηγόρος 44χρονης στο newsit.gr: «Σάλτσες» τα περί εγκληματικής οργάνωσης

Διευκρινίσεις για την ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Τις δικές του απαντήσεις δίνει στο newsit.gr o δικηγόρος της 44χρονης διοικητικού υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, η οποία χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά σε πολίτες που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Κι αυτό γιατί η προκαταρκτική εξέταση δείχνει ότι πίσω από την χορήγηση των μαϊμού εγγράφων κρύβονταν μια ομάδα η οποία δρούσε με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Η 44χρονη από την Καρδίτσα φέρεται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος 48 προσώπων και εμπλέκονται στην υπόθεση, να βρίσκεται μεταξύ του πυρήνα των τεσσάρων – πέντε ατόμων που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψίας. Δηλαδή για κακουργηματικού τύπου αδικήματα τα οποία επισύρουν μεγάλες ποινές. Η έρευνα έρχεται σε πλήρης αντίθεση με τα όσα είχε ισχυριστεί η 44χρονη στις καταθέσεις της τόσο στις αστυνομικές αρχές, όσο και στην ΕΔΕ που είχε συνταχθεί από την υπηρεσία της.

Η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά είχε αναφέρει τότε ότι τα περισσότερα από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολισμού τα είχε χορηγήσει σε συγγενικά της πρόσωπα τα οποία για φοβόντουσαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. 

Δικηγόρος 44χρονης στο newsit.gr: «Σάλτσες» τα περί εγκληματικής οργάνωσης

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχυριστεί και στον ανακριτή του πρωτοδικείου Καρδίτσα, ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται. «Πρόκειται για πομφόλυγες και τα συναφήματα του Εσωτερικών Υποθέσεων. Εγκληματική οργάνωση το λέμε τώρα για να βάλουμε και λίγες σάλτσες για να σερβίρουμε καλύτερα το ψητό» λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της υπαλλήλου που κατηγορείται ότι χορήγησε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, Νίκος Αρβανιτάκης.

Click4more: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας: Ποινική δίωξη και για εγκληματική οργάνωση

Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της 44χρονης οι κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει η πελάτισσα δεν πρόκειται να σταθούν στο δικαστήριο. «Τα περί εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος και τέτοιες ιστορίες είναι μόνο για αστυνομικά σενάρια. Έκαναν ας πούμε 5 αδέρφια μια βλακεία-ας το πούμε έτσι-και αλληλοβολεύτηκαν με εικονικούς εμβολιασμούς γιατί ήταν η αδερφή τους σε αυτόν τον χώρο. Συνεπάγεται αμέσως και εγκληματική οργάνωση; Η εγκληματική οργάνωση που προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν δεν υφίσταται έτσι όπως προσπαθούν να την χτίσουν». 

Κανένα οικονομικό αντάλλαγμα 

Ο δικηγόρος της 44χρονης που τέθηκε σε 1 χρόνο αργία και εκκρεμεί το ενδεχόμενο της οριστικής της απόλυσης επισημαίνει στο newsit.gr: «Δεν έχω το επίσημο κατηγορητήριο από την ανάκριση και σε πρώτη φάση αναμένουμε να μας καλέσει ο ανακριτής με την παραγγελία του εισαγγελέα. Δεν υπάρχει οικονομικό αντάλλαγμα για την πελάτισσα μου. Τώρα αυτοί πού το βρήκαν (το οικονομικό αντάλλαγμα) ας μας το πουν. Εγώ γνωρίζω ότι έκαναν εικονικούς εμβολιασμούς μεταξύ τους τα αδέλφια και τα άλλα άτομα προέκυψαν από στόμα σε στόμα και φτάσαμε σε τόσα άτομα. Η γυναίκα ομολόγησε κάποιες πράξεις εξαρχής. Είναι και καρκινοπαθής και το έκανε από πράξεις καθαρά αλτρουισμού. Ούτε χρηματίστηκε ούτε τίποτα. Ας έρθουν να μας πουν από πού πήρε λεφτά και πότε».

Τι λέει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ στην οποία υπάγεται και το Κέντρο Υγείας του Παλαμά, Φώτης Σερέτης αναφέρει ότι αυτός ήταν που κατέθεσε μήνυση εναντίον της 44χρονης υπαλλήλους και 34 ακόμα εμπλεκομένων προσώπων. «Ξεσκεπάσαμε την υπόθεση, κάναμε ΕΔΕ, την θέσαμε σε αργία 1 έτους. Δεν γνωρίζω εάν και κάποιος άλλος υγειονομικός μαζί με την 44χρονη προχωρούσε σε χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών. Δεν έχω καμία ενημέρωση. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα εκκρεμεί η οριστική απόλυση της 44χρονης», αναφέρει. 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις